Tanara este absolventa Colegiului National "Preparandia-Dimitrie Tichindeal" Arad si astazi a fost invitata sa vorbeasca tinerilor in prima zi de scoala.

Simona a plecat in clasa a XI-a sa studieze in Germania, in cadrul unui proiect de schimb de experienta, si a povestit ca acest lucru a schimbat-o definitiv si ca a vazut ca in Romania trebuie schimbate multe mentalitati.

Ea spera ca dupa terminarea studiilor se va putea intoarce in Romania si va putea sa intre in structurile guvernamentale.
"In Germania am avut ocazia sa descopar educatia la alt nivel. Nu spun ca acolo sunt profesori mai buni ca la noi, dar exista diferente mari de resurse materiale, umane, dar si de mentalitate. Aici programa este mult mai incarcata decat in Germania. La noi se pune accent pe asimilarea unui volum mare de informatie inutila, nu pe valorificarea abilitatilor personale, cele care pot asigura succesul in viata. Imi doresc sa pot lupta din interiorul sistemului pentru a schimba programa si mentalitatile de aici. Imi doresc ca profesorii nostri sa fie mai bine remunerati, sa devina motivati si exemple reale pentru tineri.", a declarat ea.

Simina a finalizat studiile liceale cu media generala 9.90 si a reusit sa obtina media generala de 9.40 la bacalaureat, acesta neffind cel mai bun rezultat din judetul Arad, noteaza cei de la news.ro

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro

FOTO: Marian Buga/ News.ro


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si