Astfel, Guvernul României a acordat în 2011 un sprijin financiar în valoare de 10 milioane lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului. În acelaşi ani, Primăria Capitalei, condusă de Sorin Oprescu, a dat 9,7 milioane lei. Primăria Sectorului 2 a contribuit şi ea cu 7.427.626 lei, potrivit datelor obţinute de Vocea.biz, Primăria Sectorului 3 – cu 5 milioane de lei. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 şi 4 au precizat că în anul respectiv nu au fost alocaţi bani pentru Catedrală, în vreme ce Primăria Sectorului 5 şi cea a Sectorului 6 nu au formulat niciun răspuns până la publicarea acestui material.

În anul următor, Primăria Sectorului 1 s-a „prins în horă”: 4 milioane de lei, alocaţi în două tranşe. De atunci însă, şi până în prezent, instituţia nu a mai dat bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Tot în 2012, Primăria Sectorului 2 a dat 10 milioane de lei, iar Primăria Capitalei – 9.498.875, potrivit unui bilanţ publicat recent de Ciprian Ciucu, consilierul PNL din Consiliul General al Primăriei Capitale. Primăriile Sectoarelor 3 şi 4 nu au contribuit. În schimb, Guvernul a alocat atunci 19 milioane de lei. În total, o sumă mai mare decât cea adunată în anul precedent: aproape 38,5 milioane de lei. 2013 a fost mai „slab”. Niciuna dintre Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3 şi 4 şi nici Primăria Capitalei nu au alocat bani pentru sprijinirea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. De la Primăriile Sectoarelor 5 şi 6 nu au fost furnizate deloc informaţii.

Guvernul a dat, în schimb, 24 de milioane de lei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În anul 2014, Primăria Capitalei a alocat 5 milioane de lei, iar Guvernul, 47 de milioane de lei. Primăriile de Sector care au răspunsul solicitărilor Vocea.biz nu au contribuit deloc. Anul trecut, Primăria Sectorului 2 a „revenit” cu un sprijin financiar de 5 milioane de lei, iar cea a Capitalei cu 430.000 de lei. În iulie 2015, Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat suma de 67 de milioane de lei, din care 25 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. Gabriela Firea a alocat 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului Anul acesta, Primăria Sectorului 5 a contribuit cu în total de lei la continuarea lucrărilor la lăcaşul de cult, potrivit datelor disponibile pe site-ul instituţiei. Celelalte primării de sector nu au alocat fonduri, în schimb, în timpul interimatului său la Primăria Capitalei, Răzvan Sava a dat 2 milioane de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si