”Am inteles ca domnul Liviu Dragnea este ingrijorat de posibila fraudare a alegerilor parlamentare. stiu ca dumnealui este un om cu experienta in organizarea alegerilor si mai stiu ca, in trecut, nu totul a mers bine din acest punct de vedere”, si-a inceput mesajul premierul Dacian Ciolos.

Pornind de la aceste ”temeri” ale lui Dragnea, prim-ministrul a tinut sa dea cateva asigurari romanilor cu privire la corectitudinea desfasurarii procesului electoral din 11 decembrie.

”Da, acest guvern face tot ce-i sta in putere pentru a limita la minimum posibilitatile de fraudare a procesului electoral. Da, acest guvern a implementat deja cu succes la alegerile locale un sistem electronic de monitorizare a prezentei la vot, prin care se depisteaza cu usurinta tentativele de vot multiplu. Acelasi sistem va fi folosit si la alegerile parlamentare. Da, acest guvern a decis supravegherea video a sectiilor de vot dupa inchiderea urnelor, pentru a ne asigura ca numararea voturilor la alegerile parlamentare se desfasoara corect. Da, acest guvern a decis sigilarea stampilelor de vot imediat dupa finalizarea procesului de votare, astfel incat sa ne asiguram ca ele nu mai circula dupa inchiderea urnelor. Da, acest guvern a decis sa deschida mai multe sectii de vot in afara granitelor, pentru a ne asigura ca romanii din diaspora nu mai stau la coada cu orele pentru a-si exercita un drept fundamental”, a scris Ciolos.

El a tinut sa sublinieze ca Guvernul pe care il conduce si-a asumat responsabilitatea de a organiza alegeri corecte si asa va face.

”Ministerul Afacerilor Interne a invitat deja partidele sa-si trimita reprezentanti care sa asiste la toate pregatirile pentru alegerile parlamentare. Invitatia e in continuare valabila. Am actionat si vom continua sa actionam transparent”, a subliniat seful Executivului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Totodata, Ciolos a spus ca in cazul in care Dragnea este ”preocupat” de stabilitatea conducerii Autoritatii Electorale Permanenta- institutie al carei presedinte Ana Maria Patru a fost arestata, acum are posibilitatea de a-si mobiliza partidul pentru a face o noua numire la presedintia AEP. ”Daca are suspiciuni in legatura cu softul de numarare a voturilor, poate solicita Parlamentului sa lamureasca aceste lucruri direct cu conducerea AEP”, a aratat Ciolos, precizand ca Autoritatea este in subordinea Parlamentului, nu a Guvernului.

In incheiere, premierul i-a transmis liderului PSD sa indrazneasca si el ”sa creada”, ”indrazneste sa crezi sa crezi” fiind chiar sloganul camapaniei electorale a PSD.

”Constat ca aveti tendinta sa saditi teama si indoiala in sufletul oamenilor, ca sa va catarati apoi pe fricile lor in batalia electorala. Ma abtin sa interpretez declaratiile dumneavoastra despre «dreptate pana la capat». Va asigur insa ca acest guvern sprijina Justitia sa-si faca treaba, tocmai pentru ca tentativele de intimidare sa nu-si mai aiba locul intr-o campanie electorala. Eu cred ca a venit vremea ca, in loc de teama si ura, liderii acestei tari sa sadeasca incredere si optimism ca se poate si altfel: fara minciuna, fara populism, fara coruptie. indrazniti sa credeti si dumneavoastra, domnule Dragnea”, a conchis Ciolos.

Liviu Dragnea a declarat, duminica, la Romania TV, ca are "suspiciuni" cu privire la schimbarile de la MAI din ultime perioada, precum si ancheta DNA de la AEP.

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Sunt doua institutii cheie in organizarea alegerilor din Romania: MAI si AEP. Ministerul de Interne a suferit transformari majore, cum-necum, de la inceputul anului Dacian Ciolos a avut tinta ca de acolo sa plece Petre Toba.(...) Acum MAI este condus de apropiatul lui Dacian Ciolos. Tulburari majore in MAI si in serviciul secret al ministerului.(...) AEP a ramas fara conducator. AEP este cea care dupa alegeri centralizeaza voturile si repartizeaza mandate, pe baza unui soft la care noi deocamdata nu avem acces", a spus el.

Din acest motiv, Dragnea afirma ca a solicitat ca BEC sa puna la dispozitia partidului sau aplicatiile informatice folosite pentru distribuirea mandatelor, afirmand ca nu este in regula ca formatiunile politice sa nu aiba acces la ele in aceste conditii.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si