Litchi este noua gaselnita in materie de fructe a comerciantilor. Este vorba de "pruna chinezeasca", un fruct cu o dimensiune de 2-4 centimetri ce are o coaja asprea, are culoarea roz sau rosie si se desprinde extrem de usor atunci cand fructul este copt.

Acest fruct are gust de capsune si trandafir, iar in momentul in care este uscat, gustul lui se apropie de cel al stafidelor. Este bogat in vitamina C, B, zinc, fier, betacaroten, calciu, magneziu, potasiu, fosfor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record- wowbiz.ro

Fructul are un rol important in mentinerea sanatatii pielii, a unghiilor si a parului si ofera doza necesara de potasiu care vizeaza ritmul cardiac si tenisiunea arteriala.

Totusi, e bine de stiu ca un consum excesiv poate duce la  febra si sangerari nazale si niciodata sa nu consumati semintele acestui fruct, scriu cei de la realitatea.net.


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si