„Am facut ceea ce cred ca trebuia sa fac ca si prim-ministru si anume abrogarea acelei OUG care a dus la aceste manifestatii. Poate ca vina noastra a fost si in mod sigur a fost o foarte proasta comunicare, dar in mod sigur pot sa va spun ca este absolut obligatoriu in perioada urmatoare sa existe aceste modificari pe codul penal si pe codul de procedura penala conform deciziilor CCR.

Lucrurile astea cred ca sunt clare pentru toata lumea. De acea faceam si un apel la calm si la revenire la normalitate”, a afirmat premierul.

Totodata, Sorin Grindeanu a mai precizat ca „lucrurile sunt cat se poate de clare”, iar motiunea de cenzura a PNL şi USR nu va trece deoarece PSD are majoritate in Parlament, iar el se bazeaza pe acest lucru.

„Este o modalitate democratica, noi avem o majoritate in Parlament in acest moment. Eu cred ca lucrurile sunt cat se poate de clare pentru ca acea motiune nu va trece”, a afirmat Sorin Grindenau.

Intrebat daca va conta presiunea strazii, Sorin Grindeanu a sustinut ca el se bazeaza pe majoritatea PSD din Parlament.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Eu ma bazez si Guvernul se bazeaza pe o majoritate in Parlament. Am primit votul Comitetului Executiv National al PSD in urma cu doua zile, un vot de incredere pentru noi ca si Guvern, ceea ce inseamna ca inclusiv vot in Parlament. De aceea va spuneam ca acest Guvern se bazeaza in continuare pe o majoritate solida in Parlament”, a completat Sorin Grindeanu.

Motiunea de cenzura a PNL si USR impotriva Guvernului Grindeanu va fi citita luni, la ora 12.00, in sedinta de plen comun al Camerei Deputatilor si Senatului, urmând ca votul final sa fie dat numai dupa adoptarea bugetului de stat pe 2017, au decis, miercuri, Birourile Permanente Reunite.

Guvernul a abrogat, duminica, OUG 13/2017 privind codurile penale, insa protestele continuta, la ora transmiterii acestei stiri, circa 160.000 de persoane aflandu-se in Piata Victoriei.

Sursa: News.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si