Primarul Mihai Chirica a declarat, intr-o conferinta de presa, ca incepând cu 1 martie pretul gigacaloriei furnizata populatiei va scadea in Iasi de la 265 de lei la 245 de lei, el precizând ca este pentru prima data in Iasi cand se ieftineste agentul termic.

”Este o munca de cinci ani, la capatul unor investitii care s-au derulat pentru modernizarea sistemului de termoficare. Reducerea pretului se datoreaza efectuarii lucrarilor de modernizare si reabilitare ale sistemului centralizat de incalzire, reducerii pierderilor de energie, managementului mai bun, reducerii de personal, dar si a comunicarii mai bune intre consumatori si

producator”, a afirmat Mihai Cirica.

Edilul iesean a precizat, referindu-se la ieftinirea agentului termic, ca ”ramâne de vazut daca e mult sau putin”, dar ca important este sa existe o scadere si o crestere de pret.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”Suntem primul mare oras din tara care face asta si sper sa devenim un exemplu si pentru alte localitati”, a spus Mihai Chirica.

El a mai afirmat ca nu va fi redusa subventia la incalzire acordata populatiei si ca ”toata aceasta scadere se va duce catre locatari”.
Tot cu 20 de lei se va reduce si pretul la energia termica furnizata institutiilor si agentilor economici.

Noile tarife vor fi aprobate luni, intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Local Iasi.

”De asta am si programat sedinta de consiliu la inceputul lunii, pentru ca masura sa intre in vigoare de la 1 martie. Asta pentru ca agentul termic va fi furnizat la Iasi pe tot parcursul acestei luni si am vrut ca oamenii sa beneficieze de aceasta reducere”, a mai declarat edilul Iasiului, Mihai Chirica.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si