Medicul Alexandru Moldovean, de la SJU Brasov, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Brasov la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa.

"Condamna pe inculpatul Moldovean Alexandru la pedeapsa de doi ani inchisoare pentru ucidere din culpa.

Suspenda conditionat executarea pedepsei pe durata unui termen de incercare de patru ani. Admite in parte actiunile civile formulate in cauza de partile civile Chivari Cornelia si Chivari Sebastian Catalin. Obliga pe inculpatul Moldovean Alexandru, in solidar cu partea responsabila civilmente Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, la plata catre partea civila Chivari Cornelia a sumei de 20.000 euro cu titlu de daune morale, respingând restul pretentiilor. Obliga pe inculpatul Moldovean Alexandru, in solidar cu partea responsabila civilmente Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, la plata catre partea civila Chivari Sebastian Corneliu a sumei de 10.000 euro cu titlul de daune morale, respingând restul pretentiilor", se arata in sentinta Curtii de Apel Brasov.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

In aprilie 2012, un barbat de 46 de ani a venit la UPU a Spitalului Judetean de Urgenta Brasov cu dureri abdominale puternice, fiind diagnosticat cu abdomen acut si trimis la Sectia de Chirurgie III, unde era medicul Alexandru Moldovean.

Pacientul nu a fost operat imediat, fiindu-i administrate timp de doua zile doar analgezice. Dupa ce starea sa s-a agravat, barbatul a fost dus in sala de operatie, insa a fost prea târziu. Ulterior, medicii au stabilit ca barbatul a facut infarct abdominal.

Familia barbatului a dat in judecata spitalul si pe medicul Alexandru Moldovean si a depus si o plângere penala. Medicul a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa. Judecatoria Brasov l-a achitat anul trecut pe chirurg, decizia fiind contestata la Curtea de Apel Brasov.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si