Pe vremea comunistilor a circulat o poveste legata de o presupusa tentativa de sinucidere a Nadiei Comaneci. Povestea, care seamana intrucatva cu cea a Madalinei Manole, a fost infirmata in permanenta de celebra sportiva, insa a capatat amploare la nivel international in 1984, cand regizorul Alan Cooke a realizat un film biografic despre Nadia Comaneci.
In productia „Nadia”, exista o scena in care gimnasta se lupta cu depresia si isi vede iubitul alaturi de o alta fata. Ea isi toarna clor si soda caustica intr-o cana, insa in ultimul moment se razgandeste. Ulterior, ea isi pune apa intr-o alta cana pe care o aseaza langa cea cu otrava si incurca recipientele. I se face rau si este descocperita de supraveghetoarele care jucau carti in fata camerei din complexul sportiv, unde Nadia era cazata. Ulterior este dusa la spital, unde ii este salvata viata.

Filmul, realizat in 1984 si filmat in fosta Republica Iugoslava, o are pe actrita Johann Carlo (Leslie Wiesler – in scenele din copilarie) in rolul Nadiei. Productia a avut un succes urias si a fost difuzat in mai multe tari din lume fiind parte dintr-o colectie numita „The True Stories Collection” (Colectia povesti adevarate) si respecta destul de multe adevaruri istorice, cum ar fi salile de clasa cu fotografia presedintelui Ceausescu deasupra tablei, insemne scrise in limba romana fara greseala, sau nume de personaje reale: anternorii Bela si
Martha Karolyi, Gheorghe Comaneci (tatal Nadiei, etc).

Filmul nu reprezinta insa o biografie „autorizata” a Nadiei Comaneci si, dupa cum spunea chiar sportiva, nimeni n-a contactat-o pentru a-i cere un punct de vedere. In urma cu 3 ani, o publicatie din Brazilia a „rostogolit” ipoteza tentativei de sinucidere a Nadiei, „consumand apa sanitara”, iar romanca a fost din nou nevoita sa dezminta.

Cum niciodata nu iese fum fara foc, Nadia a admis ca „ceva” s-a intamplat.
„Da, in 1978 am fost foarte nefericita. Dar in nici un caz n-am incercat sa ma sinucid pentru ca imi vazusem prietenul cu o alta fata, asa cum reiese din film. Am auzit mai multe variante ale acestei intamplari, iar doua ziare din Germania au scris chiar ca am baut doua sticle de dezinfectant deoarece eram distrusa in urma rupturii intervenite in relatia amoroasa cu un poet. Adevarul e ca antrenorii si conducerea imi promisesera mai multa libertate pe perioada cat voi locui in complexul 23 August. In ziua respectiva, in fata camerei erau trei barbati (in film erau femei, n.r.). Pareau absorbiti de un joc de carti, dar se aflau acolo ca sa ma supravegheze. „Unde te duci, Nadia?”, au intrebat ei cu inocenta. N-am mai rezistat. „Ce cautati aici? Nu pot sa-mi spal rufele nesupravegheata?” Poate, am continuat in gluma, „am sa dau pe gat o sticla de clor, sa ma sinucid”. M-am intors in camera si am trantit usa! Uram sa fiu urmarita, verificata, cercetata. Dintr-o simpla vorba aruncata la necaz s-au nascut zvonuri si prostii”, a declarat Nadia.   

Fratele Nadiei, Adrian Comaneci, a declarat, tot cam la aceeasi vreme, ca Nadia „a baut doua liguri de dero”, insa a facut-o dintr-o prostie. „Stiu ca intr-una dintre zile, a baut doua linguri de dero sa scape de antrenamentele din acea zi. Sigur, i s-a facut rau, lumea s-a speriat, dar pana la urma totul a fost bine.
A fost un gest copilaresc, ceva in genul elevilor care mancau creta sa faca temperatura si sa scape de la ore”,
a declarat Adrian Comaneci pentru ziarul Ring.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si