Fyre Festival ar fi trebuit sa fie cel mai spectaculos si stralucitor eveniment muzical al anului, oferind toate acele oportunitati de a face un numar record de selfie-uri la care ar putea sa viseze tinerii bogati de pe Instagram, cu corpuri modelate in salile de fitness si care au mare influenta pe aceasta platforma de socializare.

Insa Fyre Festival 2017, un concert ”de elita” organizat pe o insula pustie din Bahamas, unde preturile biletelor au ajuns pana la 12.000

de dolari, s-a transformat foarte repede intr-un film horror de categorie B. Grupuri numeroase de modele de pe Instagram au fost fortate sa se adaposteasca in aeroporturile de pe insulele invecinate, dupa ce au ajuns la fata locului si au descoperit o penurie ingrozitoare de alimente, localnici agresivi, spatii de cazare ce ofera conditii inspaimantatoare si caini vagabonzi care misunau in zona.

In urma acestor incidente, retelele de socializare ”au explodat” peste noapte, publicand numeroase mesaje despre ”teroarea” si ”dezamagirea” vedetelor de pe Instagram, care au dezvaluit ca au descoperit pe insula corturi ridicate doar pe jumatate, bagajele le erau aruncate in dezordine in remorca unui camion, multi hoti incercau sa le fure portofelurile, organizatorii erau dezorientati, iar ”gastronomia gourmet” care le-a fost promisa s-a dovedit a fi in cele din urma nimic altceva decat sandvisuri cu sunca si branza.

Una dintre spectatoare, care a platit 10.000 de dolari pentru un bilet in zona VIP, si-a lasat bagajele intr-un cort ridicat pe jumatate, iar acestea i-au fost furate dupa doar cateva minute. 

”Un tip a fost lovit in fata de garzile de securitate, care i-au luat portofelul”, a dezvaluit un alt spectator, pe platforma Reddit.

Alti participanti au spus ca rezidentii de pe insulele din vecinatate i-au agresat fizic pe unii dintre spectatorii de la Fyre Festival.

Ministerul Turismului din Bahamas a dat publicitatii un comunicat de presa, vineri, pe Twitter, in care a prezentat scuze publice pentru organizarea defectuoasa a acestui eveniment.

Subliniind faptul ca institutia nu este partener oficial al festivalului, Ministerul Turismului a anuntat ca va asigura asistenta si consiliere tuturor participantilor care vor sa plece din Bahamas in orele urmatoare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Fyre Festival reprezinta o initiativa a antreprenorului Billy McFarland si a rapperului Ja Rule, conceputa ca o alternativa ”exotica” a celebrului festival Coachella din Statele Unite.

Evenimentul a fost promovat de numeroase top-modele celebre, precum Bella Hadid, Chanel Iman si Emily Ratajkowski, care au numerosi admiratori pe reteaua de socializare Instagram.

Fyre Media, compania care organizeaza festivalul, a platit mai multii formatori de opinie de pe retelele de socializare- denumiti ”celebrity influencers”- pentru a promova evenimentul pe aceasta platforma online, inainte ca line up-ul festivalului sa fie anuntat.

Campania de promovare a avut efectul scontat, iar organizatorii au vandut mii de bilete.

Ei au spus ca festivalul va fi ”un moment cultural, creat dintr-o combinatie de muzica, arta si gastronomie”, ce va fi organizat timp de doua weekenduri pe insula Exumas din Bahamas.

Vineri, pe retelele de socializare au aparut o serie de zvonuri si informatii deocamdata neverificate, potrivit carora intregul festival ar reprezenta de fapt ”o escrocherie elaborata”, dupa ce trupa Blink-182 s-a retras, brusc, din line up-ul evenimentului.

”Nu suntem increzatori ca suntem in posesia acelor lucruri de care avem nevoie pentru a oferi acea calitate a concertelor pe care o oferim intotdeauna fanilor nostri”, au transmis membrii trupei americane. Grupul Blink-182 ar fi trebuit sa sustina un concert la Fyre Festival alaturi de alte nume mari din industria muzicala, precum Skepta, Major Lazer, Disclosure si membrii grupului hip-hop infiintat de Kanye West- G.O.O.D. Music.

Desi evenimentul din Bahamas s-a dovedit unul destul de traumatizant pentru ”tinerii bogati si frumosi de pe Instagram”, potrivit The Telegraph, utilizatorii de pe retelele de socializare au reactionat cu amuzament la ”dramele” acestora si au publicat numeroase mesaje si videoclipuri amuzante in care i-au ironizat pe participantii de la Fyre Festival.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Potrivit unui spectator, organizatorii de pe insula Exuma au inmanat participantilor foi de hartie, incurajandu-i sa completeze cereri de rambursare totala a biletelor.

Cu toate acestea, pe site-ul Fyre Festival a fost publicat un mesaj in care se afirma: ”Toate vanzarile de bilete sunt definitive. Nu va exista rambursare”.

Organizatorii festivalului au publicat un mesaj pe contul de Instagram al evenimentului in care spun ca ”incearca sa ii cazeze in alte spatii pe participanti si sa le ofere o experienta de neuitat”. De asemenea, organizatorii pretind ca i-au mutat pe spectatorii de la Fyre Festival intr-o zona aparent ”sigura”.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si