„Daca moare acum, eu ma ocup de tot.

Dumitale?

Da, eu, eu ma ocup. Dumnezeu sa ne fereasca, dar eu ma ocup. De pomana, de tot ce aveti...Dumneavoastra nu castigati nimic daca imi faceti mie rau.”

Este targul cinic pe care un medic de la spitalul din Hunedoara l-ar fi propus unor parinti al caror copil se zbate pe un pat de spital de cand s-a nascut.

Remus Nedelca, tata: „Care parinte ar fi stat linistit sa i se spuna in fata: eu la copilul tau ii dau sicriu, ii dau masina mortuara sa ti-l aduca de la Timisoara, iti platesc preot pentru slujbe”.

Sotii Nedelca se chinuie sa inteleaga cum au ajuns in situatia de a vorbi despre inmormantarea bebelusului lor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Pe 19 iunie atunci cand Corina Nedelca s-a internat in spital pentru a naste, cei doi tineri isi faceau planuri cat pentru o viata pentru viitorul copil. Femeia spune insa ca doar cateva ore de nepasare au fost fatale. A nascut dupa 12 ore de travaliu, fara medic doar cu o moasa.

si asta desi, recunoste chiar doctorul ginecolog in inregistrari, ca starea tinerei ar fi impus operatia cezariana.

Medic: „Aparent, da, nu i-am facut cezariana si asta e cauza, dar s-ar putea ca la judecata sa se intoarca lucrurile si sa nu fiu eu vinovat, sa fie infectia cu care doamna a venit.”

In primele ore de cand a venit pe lume, copilul a fost diagnosticat cu hemoragie cerebrala.

Cum problemele lui sunt grave, medicul s-ar fi oferit pe inregistrari sa-i plateasca ingrijirile intr-un centru pentru persoane cu handicap: „Va decontez tot ce aveti acuma cu Timisoara si contactul cu organizatia care se ocupa de copiii cu handicap, cu gimnastica medicala, cu kinetoterapeut. Se inscrie cu bolile astea care nu sunt tratabile. Nu il mai scoate nimeni de acolo. Cat el traieste este acolo”.

Corina Nedelca, mama: „(Rep.: Medicii ce spun?) Ca e grav si sunt foarte rezervati. Atat imi doresc. Sa nu mai profeseze. Sa nu mai nenoroceasca alta familie”.

Conducerea spitalului a inceput o ancheta pentru a afla daca doctorul este vinovat.

Bende Barna, director medical al Spitalului Municipal Hunedoara: „Nasterea a decurs normal, cu un scor Apgar 8, dupa nastere copilul s-a decompensat. Din punct de vedere etic? Eu stiu? Normal ca au dreptate parintii in ceea ce spun”.

Medicul ginecolog care era de garda in noaptea respectiva nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere. El a intrat in concediu medical pentru ca sufera de o boala incurabila.

Inregistrarile audio sunt proba in dosarul deschis de politisti.

Sursa Digi24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si