"Suntem foarte recunoscatori pentru prezenta filmului in competitie la Sarajevo in premiera mondiala, iar cele doua premii sunt premiile intregii echipe", a afirmat Emanuel Parvu potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Roman de la Viena, potrivit Agerpres.

Filmul "Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor" a fost distins cu doua trofee Heart of Sarajevo — Premiul pentru regie, care i-a fost inmanat lui Emanuel Parvu de Michel Franco, presedintele juriului, si Premiul pentru interpretare masculina care i-a revenit actorului Serban Pavlu.

"Ceea ce ma socheaza este ca un film fara buget a ajuns aici. Acum stiu ca dorinta si determinarea te aduc mai sus decat iti propui. Simpla prezenta in competitia de la Sarajevo a fost un premiu, dar sa castigam doua trofee este uluitor", a declarat Serban Pavlu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Pelicula "Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor" spune povestea lui Doru, un taietor de lemne ramas vaduv, care stie ca in aceasta situatie va trebui sa o duca inapoi la orfelinat pe Meda, fetita pe care a avut-o timp de opt ani in asistenta.

Potrivit comunicatului citat, Institutul Cultural Roman de la Viena a fost partenerul acestui eveniment, pentru al treilea an consecutiv, sprijinind cele doua productii cinematografice romanesti — "Meda sau partea nu prea fericita a lucrurilor" si "Planeta Petrila" regizat de Andrei Dascalescu.

"Am fost bucurosi sa ii intampinam aici. Suntem mandri si emotionati, ne-au facut foarte fericiti. Ii asteptam sa se intoarca si cu alte productii incarcate de substanta si mesaj", a declarat Dana Constantinescu, ambasadorul Romaniei la Sarajevo, citata in comunicat.

La festival au fost prezenti si producatorul Miruna Berescu, Domnica Predoiu (producator executiv), Dan Stefan Parlog (montaj) si actorii Ana Radu, Adrian Titieni, Radu Gabriel si Vlad Corbeanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si