Pentru familia Budescu, cultivarea murelor este un mijloc de trai. De dimineata pana seara, toata lumea se ocupa de plantatie. Munca este intensa si rezultatul uta la suta natural: nu exista urme de fertilizant iar ingrijirea plantelor se face numai manual. 

„Intr-o zi de recoltare un om harnic poate sa adune undeva la 70-80 kg pe zi. Dupa cum vedeti nu e deloc asa usor, un pic de sudoare trebuie sa depunem pentru munca pe care o facem”,  spune producatorul.

Eforturile producatorilor nu sunt insa nici pe departe rasplatite, ci dimpotriva: „ De cand incepe culesul sa stiti ca ne gandim, nu ca intram in panica, dar trebuie sa alergam zi de zi sa cautam noi si noi clienti si variante de a vinde produsul”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In zadar au incercat sa-si distribuie marfa bio. Se lovesc intotdeauna de un adevarat "zid" de refuzuri.

Alin Budescu: „Ni se ofera un pret prea mic si nu suntem bagati in seama cu alte cuvinte, ba ni se spune ca e cantitate putina, ba ca nu indeplinim anumite conditii  si usor-usor, ne dau la o parte. Nu ne baga in seama”.

PLATIM LA SUPRAPRET!

„Daca noi dam aceasta caserola de 1 kg cu 10 lei si o impartim in ceea ce baga cate unii la magazine, pot sa faca 5 caserole din astea, poate chiar mai mult la 125 de g, si haideti sa facem o socoteala cati bani castiga intermediarii si cati bani castigam noi”,  spun oamenii suparati.

Concluzia e simpla: intermediarii castiga dublu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si