Propunerea ca Grindeanu sa preia sefia ANCOM a fost inaintata de seful Guvernului conducerilor celor doua Camere ale Parlamentului, urmand ca votul sa fie dat, cel mai probabil, in plenul reunit de saptamana viitoare.

Birourile Permanente Reunite au decis luni ca audierea lui Sorin Grindeanu sa fie facuta in comisiile de specialitate ale Parlamentului pana joi, 26 octombrie. Tot pana joi va trebui elaborat si raportul comisiilor referitor la audiere.

Postul de presedinte al ANCOM a ramas vacant dupa ce Adrian Dita si-a inaintat, vineri, demisia din functie la numai cinci luni de la numirea in acest post de catre Parlament.

Dita a fost numit in functie in luna mai, preluand conducerea ANCOM de la Catalin Marinescu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, spusese marti, la Parlament, ca este de acord cu schimbarea sefului ANCOM si nu a negat ca la sefia institutiei ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.

Pe 11 mai, Adrian Dita a fost numit de catre plenul reunit al Parlamentului, in functia de presedinte al Autoritatii Nationale in Comunicatii, cu 236 voturi ”pentru” si zece ”impotriva”.

Adrian Dita, a ocupat, din noiembrie 2015 pana in mai 2017, functia de director de afaceri publice in cadrul Telekom Romania.

Totodata, din martie 2011 pana in mai 2017, a avut si functia de director in cadrul Romconnection Consulting, potrivit contului de LinkedIn. in perioada 2010-2011, a fost director de Coporate Affairs in cadrul International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. in perioada iunie 2004 – ianuarie 2010, a avut functia de director de Corporate Affairs in cadrul Vodafone Romania.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanta de urgenta, legea de functionare a ANCOM, statuand ca numirea presedintelui si vicepresedintilor acestei institutii se va face de catre plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Inainte de aprobarea acestei OUG conducerea ANCOM era numita de catre presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului.
Administratia Prezidentiala a criticat schimbarea modalitatii de numire a conducerii ANCOM, pe care a vazut-o ca pe o amputare a atributiilor presedintelui Romaniei, calificand aceasta procedura drept una netransparenta, care transmite un semnal ingrijorator.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si