Diana, victim: “Eu stau mai incolo de blocul ala. Ursul venea din sens opus. M-a muscat de picior si la mana mi-a dat cu ghearele”. 

Diana, fata de 14 ani se indrepta spre scoala azi dimineata, cand ursul a atacat-o in apropiere de blocul unde locuieste. Dupa ce a trantit-o la pamant, animalul infometat a inceput sa alerge spre  alta tinta- o mama cu copilul ei.

Un barbat care a vazut scena de groaza a intervenit in ultima clipa.

Ciprian Nicolae, victima: “Il asteptam pe fratele meu sa ma duca la tara, am auzit o harmalaie, am vrut sa vad ce se intampla. Am vazut o femeie cu un copil sunand la scara blocului meu, imediat dupa aceea am vazut ursul dupa coltul blocului, ducandu-se spre ele”. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

In timp ce venea spre mine cu viteza, am incercat sa dau cu piciorul, m-a prins de picior. Din fuga aia m-a trantit la pamant”, mai spune acesta.

De faptul ca ursul se va intoarce din nou in oras sunt convinse si autoritatile. Animalul s-ar fi retras in zona unui fost combinat, unde vegetatia e bogata. Astfel, ursul s-ar fi adaptat mai bine decat in padure. In plus....acolo e mai aproape de zonele cu mancare din oras. Cei de la asociatia generala a vanatorilor din Romania au gasit ca unica rezolvare impuscarea animalului salbatic.

Sorin Suler director  A.V.P.S.Fagaras:

Deja sunt in fata calculatorului, lucrez la documentatia necesara in vederea probarii derogarii pentru impuscare. E foarte mare pericolul, pentru ca el daca a venit o data, e posibil sa vina si a doua oara”.

In ultimul an ursii au creat probleme in mai multe zone ale tarii- in special in Brasov si Harghita. Din nefericire, aceste animale invadeaza zonele populate tot din cauza omului, care de-a lungul timpului i-a distrus habitatul si a ras in mod necontrolat din ce in ce mai multe paduri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si