„Un om are posibilitatea sa acceseze codul genetic creat fie de natura, fie de Dumnezeu, cum ar spune oamenii religiosi. Tot felul de consecinte pot urma. Poate rezulta din asta un matematician de geniu, un muzician extraordinar sau un om care poate lupta fara frica, compasiune, regrete sau durere”, a declarat Putin. „Ceea ce tocmai am descris poate fi mai periculos decat o bomba nucleara”, a adaugat el.

Desi se teme de experimentele genetice pe oameni, Putin este un sustinator al dezvoltarii inteligentei artificiale, o tehnologie pe care altii o considera extrem de periculoasa. El crede ca tara care „va domina” in domeniul inteligentei artificiale va conduce lumea. Liderul de la Kremlin a declarat ca Rusia vrea sa fie un lider in domeniu, dar nu il va monopoliza, ci va impartasi cunostintele cu „intreaga lume”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Pe de alta parte, Elon Musk, seful Tesla si al SpaceX, a scris pe Twitter ca cel De-al Treilea Razboi Mondial va fi cauzat cel mai probabil de competitia dintre marile puteri in domeniul inteligentei artificiale.

Programe de imbunatatire a soldatilor sunt deja in desfasurare. US Navy investeste in tehnologii care sa imbunatateasca functiile cognitive ale luptatorilor de elita SEAL, cu ajutorul unor dispozitive de stimulare a creierului.

Detalii nu se cunosc deocamdata.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si