Majorarea accizei la combustibili este, in opinia analistilor economici, principalul motiv al scumpirilor.

Desi nu ne apropiem de sarbatoarea Pastelui, ci de cea a Craciunului, pretul oualor a crescut considerabil in ultimele doua luni. Cu aceeasi bani pentru care la finele lunii septembrie puteam cumpara 10 oua, acum putem putem lua numai sase.

Vestile proaste nu se opresc insa aici. ”Carnea s-a scumpit de anul trecut pana anul asta cu vreo 50 si ceva la suta”, a spus Sorin Minea, presedintele Romalimenta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Printre produsele atinse de scumpiri se numara si untul. Daca in august 2016, pretul unui kilogram cu 82% grasime era de 3,5 euro, in august 2017 a ajuns la 7 euro.

Valul de scumpiri din industria alimentara este pusa de analistii economici pe seama avansului costurilor pe care trebuie le suporte producatorii.

”Sa nu uitam ca s-a majorat acciza la combustibili si vom gasi cheltuielile de transport, au mai aparut niste taxe micute si se vor reflecta in costuri”, spune Adrian Benta, consultant fiscal.

Indiferent de explicatii, un lucru este cert: costul mesei de Craciun de anul acest va fi sensibil mai mare fata de anul trecut. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si