Conform Studiului ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii Fortei de Munca, mai mult de 1 din 4 angajatori planifica angajari in trimestrul 3 al acestui an.

Perspectivele de angajare sunt pozitive in toate regiunile tarii si in cele mai multe sectoare industriale. Din punct de vedere regional, cei mai optimisti sunt angajatorii din regiunea Vest, care preconizeaza o crestere a angajarilor cu 17%, in timp ce angajatorii din Centru estimeaza o  crestere cu 16%.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Cand vine vorba de sectoarele de activitate, intentiile de angajare sunt mixte. Angajatorii din sectorul Industrie prelucratoare sunt cei mai optimisti din tara, raportand o previziune de angajarein crestere cu de 28%. De cealalta parte, angajatorii din Industria extractiva cred ca sansele de noi angajari vor scadea in urmatoarele luni cu 15%, fata de acceasi perioada a anului trecut. In aceeasi zona pesimista se afla si cei din sectorul agricultura, vanatoare, silvicultura si pescuit.

Asa cum era de asteptat si cum s-a intamplat mereu in ultimii ani, cea mai optimista previziune de crestere a locurilor de munca sunt in sectoarele Finante, asigurari, servicii mobiliare

si servicii de afaceri, unde previziunea este de +15%.

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au sanse sa se angajeze in companii de toate dimensiunile, insa, conform studiului, cele mai puternice intentii de angajare le au marii angajatori.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si