Procedeul consta in obtinerea si multiplicarea unei culturi de celule prelevate de la animale vii, inlocuind ferma traditionala cu niste cuve in care "carnea" este crescuta ca si produs final, imitand conditiile existente in organismele vii. "Carnea" de cultura necesita mai putine etape de procesare si poate ajunge mai pepede in magazine, in plus, se elimina aspectul cruzimii cu care sunt sacrificare animalele care sunt crescute industrial, in ferme. Metoda care nu mai presupune sacrificarea unor animale vii ar putea sa fie apreciata mult de cei care critica fermele care cresc intensiv animale si nu tin cont de stresul si disconfortul

la care sunt supuse animalele. Carnea cultivata in laborator este foarte gustoasa si delicioasa, mai ales cea de vita, dupa cum sustine Mosa Meat. Este doar o chestiune de timp pana cand carnea crescuta in laborator va fi un ingredient comun.

In ciuda piedicilor puse de producatorii din industria fermelor actuale, care au spus ca termenul "carne" este nepotrivit pentru produsul lor, Mosa Meat lucreaza intens ca sa isi aduca produsele pe piata. Daca totul merge conform planului, "carnea" de cultura va putea sa fie cumparata incepand cu anul 2021, la un pret mai mic decat cel al carnii traditionale, iar consumatorii nu vor avea de ce sa se mai gandeasca la faptul ca au in farfurie carnea unui animal care a suferit in vreun fel.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"Carnea de cultura" prezinta numeroase avantaje, printre care si faptul ca necesita consumul unei cantitati infime de apa, in comparatie cu cantitatile enorme care sunt folosite in cresterea traditionala.

Cresterea animalelor presupune ocuparea unor spatii mari in care sa se construiasca adaposturi, unde sa fie hranite si crescute, pentru ca apoi sa fie macelarite. Laboratoarele exclud toate aceste aspecte si contribuie la mentinerea unei planete sanatoase, prin eliminarea problemei emisiilor masive de metan, care reprezinta una dintre cele mai serioase probleme declansate de cresterea industriala a animalelor in ferme.

sursa: slashgear.com

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si