El a facut un apel la romani: "In anul centenar, haideti sa ne asezam la calm, la moderatie, la intelegere". El a dat asigurari ca jandarmii si-au facut datoria si ca isi merita respectul, sustinand ca cei vinovati vor plati, fara insa a face vreo precizare lagata de modul de coordonare a interventiei Jandarmeriei de vineri seara din Piata Victoriei.

Sebastian Cucos a facut o scurta declaratie de presa, marti seara, la sediul Jandarmeriei, fara a raspunde vreunei intrebari si fara a face vreo precizare legata de modul de interventie sau de coordonare a

interventiei de la protestele de vineri seara din Piata Victoriei.

El si-a inceput declaratia prin a spune ca are 22 de ani de cariera, timp in care nu a facut decat sa isi iubeasca tara si camarazii.

seful Jandarmeriei a spus ca a vazut "polarizari diferite in media vizavi de ultimele evenimente", comentand: "Prea ne-am invrajit, prea ne uram unii pe altii".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

"Cei care au gresit, vor plati. Sa lasam institutiile sa-si faca treaba.(...) Jandarmii astia care au umplut acum internetul sunt aceiasi pe care i-ati vazut la inundatii, care i-au scos pe oameni din zapada", a afirmat Sebastian Cucos.

In ceea ce priveste interimatul sau, care expira miercuri, Cucos a afirmat ca a absolvit un examen legal, iar dupa absolvirea lui pentru pozitia de comandant al Jandarmeriei este necesar avizul CSAT.

"Este o procedura care dureaza, nu fac decat sa astept ca procedura sa se incheie", a subliniat el.

De asemenea, seful Jandarmeriei a facut un apel catre romani: "Dragi romani, suntem in anul centenar, haideti sa ne asezim la calm, la moderatie, la intelegere. in ceea ce ii priveste pe colegii mei, va asigur ca si-au facut datoria, ca oamenii in uniforma isi merita respectul nostru si al dumneavoastra".

Mandatul de interimar al sefului Jandarmeriei, Sebastian Cucos, expira marti, ministrul de Interne Carmen Dan anuntand ca a trimis la Cotroceni documentele prin care cere prelungirea mandatului lui Cucos, insa nu a primit inca aprobare din partea presedintelui Iohannis. Sebastian Cucos se afla la al doilea mandat interimar, astfel ca, potrivit legii, pentru a ocupa din nou functia de sef al Jandarmeriei, el trebuie sa dea concurs.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

Ulterior, Administratia prezidentiala a anuntat ca CSAT va lua o decizie cu privire la numirea lui Sebastian Cucos la conducerea Jandarmeriei dupa finalizarea anchetei privind violentele din Piata Victoriei, din data de 10 august.

Sebastian Cucos a fost comandantul Jandarmeriei Romane timp de un an. El a fost imputernicit de ministrul de Interne sa indeplineasca atributiile acestei functii pentru o perioada de sase luni in august anul trecut, dupa pensionarea generalului de brigada Marin Andreiana, iar dupa expirarea acestui mandat i-a fost acordat un al doilea mandat interimar, care expira marti.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si