Viata unui bebelus atarna de un fir si doar un tratament extrem de costisitor il mai poate salva. Mihai a fost diagnosticat cu o baola rara si o singura doza de medicament costa 70.000 de euro.
Mnisterul Sanatatii nu deconteaza, deocamdata, tratamentul, iar pana la aprobarea fondurilor, pentru Mihai va fi prea tarziu.

Problemele bebelusului au inceput acum doua luni, atunci cand parintii au observat ca micutul se comporta diferit.

"Am început să ne îngrijorăm că nu se rostogoleşte, sau că în altă zi nu îşi ţine capul suficient de drept cum îl ţinea înainte. Ca orice părinte am zis că o fi obosit, sau că are ritmul lui. Până la urmă era tot mai molicel, tot mai greu de ţinut în braţe. Muşchii parcă erau din ce în ce mai moi”, povesteste mama lui Mihai.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Diagnosticul primit a fost de amiotrofie spinala, o boala rara in care muschii pacientului se atrofiaza. O singura doza din tratamentul necesar costa 70.000 de euro.

Tratamentul este unul nou, iar injectiile sunt atat de scumpe pentru ca exista uns ingur producator la nivel mondial. Mihai are nevoie de 4 doze in prima luna de tratament.

"Ei îşi pierd treptat abilităţile de mişcare.

Toate abilităţile de mişcare. Fără tratament, în cele din urmă, copiii care sunt diagnosticaţi înainte de 6 luni pur şi simplu mor din cauza unor blocaje respiratorii”, afirmă Adela Mohanu, mama lui Mihai.

Multumita donatiilor, parintii lui Mihai au putut sa ii procure prima injectie din tratament si mai au nevoie de inca trei doze, pentru a-si putea salva bebelusul.

Donatiile pot fi facute pe Facebook sau in conturile deschise la Banca Transilvania, pe numele Bratu Alin Nicolae (adresa Sibiu, Strada Dimitrie Cantemir nr 13) in contul de LEI RO22BTRLRONCRT0039609502 sau in contul EURO RO93BTRL03304201396095XX


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si