Cetatenii UE vor beneficia de inca o schema de pensie privata. Aceasta va oferi posibilitatea cetatenilor UE sa economiseaca mult mai usor chiar si daca se vor muta intr-un alt stat membru UE.

Comisia pentru Afaceri Economice a Parlamentului European a adoptat un cadru juridic pentru un nou produs paneuropean de pensii personale (PEPP). Acesta va avea caracteristici standard la nivelul intregii Uniuni Europene.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

Schema nu inlocuieste sistemele existente, ci este doar o optiune suplimentara pentru cei care doresc. Totusi, aceste pensii paneuropene pot face concurenta produselor nationale. Schema paneuropeana va oferi persoanelor o solutie voluntara si ”complementara” sistemelor publice de pensii.

La nivelul Uniunii Europene exista o gama extinsa de produse de economisire in vederea pensiei, dar PEPP se va dovedi o alternativa simpla, costurile fiind trasnparente, iar caracteristicile standard. PEPP poate deveni viabila in toate statele membre UE.

Sursa: cancan.ro 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si