La finalul anilor ’60, Stefan Mandel, un contabil roman, isi ducea cu greu traiul de zi cu zi. in acea vreme, sub opresiunea comunista, salariul de 360 de lei al lui Mandel era insuficient pentru ca el sa se poata intretine, drept urmare si-a indreptat atentia catre ceva la care s-a priceput intotdeauna: numerele. Asa ca a decis sa joace la loterie. Desi sansele sunt mai degraba sa castigi o medalie olimpica decat sa castigi la loterie, Mandel, nascut in anul 1934, nu era un contabil obisnuit, scrie The Hustle.

in viata lui de zi cu zi, pe langa munca, Mandel folosea fiecare minut liber pentru a analiza lucrari despre probabilitati scrise de matematicianul Leonardo Fibonacci in secolul XIII, scrie adevarul.ro.

Dupa ani buni de cercetare, Mandel a creat in cele din urma un algoritm numit „condensare combinatorica”. Folosind algoritmul creat, Mandel pretindea ca poate prevesti corect 5 din cele 6 numere castigatoare la o extragere loto, reducand numarul combinatiilor de la cateva milioane la cateva mii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Impreuna cu un grup de prieteni si cunostinte, Mandel si-a asumat riscul si a cumparat calupuri mari de bilete de loterie cu combinatiile pe care formula sa le-a considerat cele mai favorabile. Prin miracol, in anul 1964, a castigat premiul cel mare pus la bataie in acea vreme de Loteria Romana, de 78.783 de lei. Dupa ce si-a acoperit cheltuielile, a ramas cu 4.000 de dolari, destui bani cat sa poata mitui oficialii ministerului de externe si sa fuga din Romania, scrie adevarul.ro. 

 

Citeste continuarea pe Adevarul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si