UDMR a anunţat, miercuri într-un comunicat de presă, că a votat noua Lege a pensiilor deoarece din proiect au fost elimitate prevederile discriminatorii şi acceptată propunerea Uniunii privind persoanele cu dizabilităţi severe.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional, Legea pensiilor, după ce deputaţii au admis, în plenul de marţi un amendament al UDMR, iniţial respins de Comisia de muncă, care prevede că cei care suferă de handicap grav se pot pensiona la realizarea unei treimi a stagiului complet de cotizare.

Lovitură pentru pensionari

Deputaţii au adoptat în plenul de marţi un amendament al UDMR, respins în Comisia pentru muncă care prevede că persoanele care suferă de handicap grav se pot pensiona la realizarea unei treimi din stagiul complet de cotizare, scriu cei de la Mediafax. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Pensionari- persoana care beneficiază de una din categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege şi a realizat cel puţin stagiul minim de cotizare de 15 ani precum şi persoanele încadrate în grad de handicap grav care au realizat o treime din stagiul complet de cotizare”, prevede amendamentul adus de UDMR la articolul 3 din proiectul Legii pensiilor.

În forma adoptată de Comisie, articolul 3 arăta astfel: „Pensionari- persoana care beneficiază de una din categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege şi a realizat cel puţin stagiul minim

de cotizare de 15 ani, precum şi nevăzătorii care au realizat o treime din stagiul complet de cotizare”.

Lovitură pentru pensionari

De asemenea, pentru corelarea cu articolul 3 şi articolul 52 litera a s-a modificat astfel: „Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiţii de handicap preexistent calităţii de asigurat beneficiază de reducerea vârstelor standard de pensionare prevăzute în anexa nr.

5, în funcţie de gradul de handicap, dovedit cu certificat de încadrare în grad şi tip de handicap, după cum urmează: a) indiferent de vârstă, dacă au realizat, în condiţii de handicap grav, cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare”.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si