Norii negri de cenusa inghit pamantul la fiecare rafala! Prin pulberea densa, cerul abia se vede!

Masa uriasa de pulbere vine de la groapa termocentralei si cand se ridica, acopera toate localitatile, pe o raza de cativa kilometri. Fara masti de protectie, care sa le acopere nasul si gura,
oamenii nu pot iesi din casa!

Speriata ca cenusa ii va imbolnavi copiii, o femeie spala ferestrele dimineata, la pranz si seara! Dupa o ora, geamurile se innegresc la loc!

Desi cenusa se vede de la o posta, autoritatile par sa aiba nevoie de microscop. Pana acum, nici Garda de Mediu, nici Protectia Mediului si nici de la Minister, nu razbat motive de ingrijorare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Norul de cenusa pe care autoritatile il considera inofensiv ii ingrozeste pe sotii Stoian. Din pricina lui, oamenii nu resuesc sa respire si se baricadeaza in casa.

Poluarea cu cenusa care innegreste aerul poate fi stopata numai daca reprezentantii haldei ar uda in permanenta groapa de cateva hectare.

Singurul care i-ar putea obliga e directorul de la Garda de Mediu din Craiova, insa barbatul e mai degraba deranjat de cetatenii care fac sesizari.

Ion Calinoiu, director Garda Mediu Dolj: Localnicii din zona nu au sa faca nimic, decat sa-si ingrijeasca gospodaria. Nu vad ca exista un impact atat de mare asupra gospodariilor dumnealor.

Desi dau de inteles ca localnicii exagereaza, reprezentantii statului uita ca, fix acum un an, au amendat Termocentrala cu peste 200 de mii de euro.

Conducerea uzinei a platit sanctiunea si a continuat sa-si desfasoare activitatea,
fara sa ia alte masuri.

Ultima oara cand Agentia pentru Protectia Mediului Dolj a prelevat probe din aer,
poluarea era peste limita normala.

Astazi, Agentia pentru Protectia Mediului Dolj a luat alte mostre fara a spune insa si ce masuri ar putea lua in cazul in care si acestea depasesc limita normala.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si