RUSALII 2019. Oamenii trebuie să poarte asupra lor frunze de pelin. Fiind zâne ale apelor, de ziua lor e bine să nu te scalzi, căci te paşte înecul. În această zi sfântă nu e bine să te cerți cu alții fiindcă vei fi „luat din Rusalii”și nu este bine ca noaptea sa te prindă la răscruci de drumuri, la marginea pădurii, in munți si pe malul apelor, pentru ca exista șanse mari sa surprinzi dansul Ielelor.

RUSALII 2019. Cine lucrează în ziua de Rusalii va fi pedepsit de puterea Ielelor, deoarce nu cinstește și prețuiește cum se cuvine ziua.

Citeste si: Moşii de vară. Sărbătoare mare sâmbătă. Ce se face în această zi

RUSALII 2019.  Sărbătoarea Rusaliilor este una dintre cele mai vechi sărbători creştine, împreună cu cea a Paştilor, fiind prăznuită încă din vremea sfinţilor apostoli. Până către sfârşitul secolului al IV-lea şi începutul secolului al V-lea, Cincizecimea era o dublă sărbătoare: a Înălţării Domnului şi a Pogorârii Sfântului Duh. Apoi, sărbătoarea a fost separată, Cincizecimea rămânând numai ca Pogorâre a Duhului Sfânt. Când s-au împlinit cincizeci de zile de la Înălţare, s-a auzit un tunet care a străbătut mulţimea adunată la Ierusalim din toată lumea. Duhul Sfânt s-a văzut în chip de limbi de foc, pogorând nu numai peste cei doisprezece apostoli, ci şi peste cei şaptezeci de ucenici.

Apostolii au început să vorbească în limbile tuturor neamurilor şi să se înţeleagă între ei, iar mulţimea a crezut că sunt beţi. Atunci, Sfântul Apostol Petru a vorbit în mijlocul mulţimii, iar 3.000 de oameni s-au convertit la creştinism. Se crede astfel că Cincizecimea este sărbătoarea întemeierii Bisericii Creştine, pentru că cei 3.000 de oameni au alcătuit cea dintâi comunitate creştină din Ierusalim, nucleul Bisericii de mai târziu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Zile libere 2019. Românii ar mai putea avea încă o zi liberă. Câte vor fi în total pe an

RUSALII 2019.  În ziua Moșilor de vară, credincioșii trebuie să dea de poamnă vase de lut, căni, vase de lemn, împodobite cu flori şi umplute cu lapte, vin sau apă. În unele zone, oamenii își împodobesc gospodăriile cu ramuri de tei, nuc, plop sau stejar, pentru a alunga răul și bolile. Se crede că teiul ferește gospodăriile de grindină sau de duhurile rele. Tot de Rusalii, în unele regiuni se dansează "Jocul Călușarilor".

RUSALII 2019.  În Ardeal este obiceiul cunoscut drept "udatul nevestelor". Femeile sunt stropite cu apă, pentru a fi sănătoase și frumoase tot restul anului.

Citeste si: Minivacanţa de Rusalii. Lucrările de reparaţii, suspendate pe Autostrada Sorelui. Şoferii nu au scăpat de aglomeraţie

RUSALII 2019.  Pe lângă tradiții, de Rusalii există și o serie de superstiţii. În zilele de Rusalii nu se intră în vie, nu se merge în locuri pustii, pe lângă păduri sau fântâni. Cine lucrează în ziua de Rusalii va fi pedepsit de puterea Ielelor, deoarece nu cinsteşte şi preţuieşte cum se cuvine ziua.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

RUSALII 2019.  De la Rusalii, timp de 9 săptămâni, nu se vor mai culege ierburi de leac. În ziua de Rusalii nu e bine să te cerţi, fiindcă vei fi "luat din Rusalii".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si