Sâmbătă va avea loc prima confruntare dintre Mornar Bar și Partizan Belgrad NIS, urmată de meciul dintre U-BT și Fenerbahce. Dumincă se vor juca finala mare și finala mică.

 

Evenimentul este marca Sports Festival, iar organizatorii promit un adevărat show cu momente spectaculoase care vor însoți meciurile amicale.

În plus, cei care vor veni la meci vor putea să vadă pe viu vedetele baschetului european. Fenerbahce se află în topul celor mai bune echipe. A ajuns de 5 ori consecutiv în ultimii 5 ani în Final 4 al Euroligii și are în frunte pe Zeljko Obradovic, cel mai titrat antrenor din Europa cu un record de 9 titluri câștigate în Euro Ligă.

Antrenorul sârb se va întâlni la Cluj-Napoca cu vechiul său prieten, un alt mare nume din baschetul european, actualul antrenor al U-BT, Dusko Vujosevic. Acesta din urmă este o legendă a clubului Partizan, fiind antrenor acolo 11 ani. De la venirea lui la Partizan în 2001, a câștigat cu echipa nouă campionate naționale consecutive (2002-2010), patru cupe (2002, 2008, 2009, 2010) și patru titluri consecutive în Liga Adriatică (2007-2010), fiind cel mai de succes antrenor din istoria clubului.

Partizan este fosta campioană a Euroligii și a câștigat de 21 de ori campionatul Serbiei, iar Mornar Bar a ajuns în Liga de baschet din Muntenegru și Liga ABA.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Cu ocazia turneului, fanii vor putea să vadă în teren și echipa U-BT, în noua componență. După transferuri importante precum Brandyn Curry, Patrick Richard sau Darko Planinic, Universitatea are planuri mari pentru noul sezon. Un moment special va avea loc sâmbătă, când Aleksandar Rašić se va retrage din cariera baschetbalistică. Jucătorul a venit la U-BT în 2016. Cu o carieră de multiplu campion la activ, Rašić are gena câștigătorului, lucru care l-a adus mai aproape de publicul clujean, iar fiecare victorie obținută alături de echipă a fost simțită împreună cu suporterii Universității.

Biletele pentru turneul de baschet pot fi achiziționate de pe siteul www.sportsfestival.com sau www.entertix.ro. Abonații U-BT beneficiază de reducere. Copiii până la 5 ani au acces gratuit, iar cei cu vârsta de peste 5 ani vor putea intra la meciurile de baschet cu bilete în valoare de 10 lei. Cei care achiziționează un abonament, vor primi și un tricou personalizat.

League of the 4 este al doilea mare eveniment de baschet marca Sports Festival. În 2018, U-BT a întâlnit Panathinaikos și cei aproape 8.000 de oameni prezenți la BT Arena s-au bucurat de un adevărat spectacol.

INTERVIU KUTI NANDOR – NR. 32

Sunt Kuti Nandor. M-am născut la Sfântu Gheorghe. Am venit la Cluj când aveam 13 ani. Rolul meu în echipă este să joc de la pozițiile 1 și 4 și sper să câștigăm campionatul și să ajut echipa.

Noua echipă mi se pare una foarte bună, oameni cu caracter. Încă din prima zi am avut un sentiment că echipa asta va ajunge undeva. Sper să am dreptate.
E ceva incredibil că Sports Festival a reușit să aducă echipe precum Fenerbahce, campiona Euroligii de acum doi ani. Și Partizan și Mornar Bar sunt echipe foarte bune. Sper să fie spectacol.

 

INTERVIU PATRICK RICHARD (SUA) – NR. 35

¨Numele meu este Patrick Richard. Sunt din Lafayette, Louisiana, SUA si este al optulea an de cand joc la nivel profesionist. Am jucat peste tot in lume, in Europa, Australia, Noua Zeelanda si ma bucur sa fiu acum aici, in Romania. Această echipa (n.r. U-BT) m-a dorit. Mi-a placut intotdeauna sa ma aflu acolo unde sunt dorit, de aceea am ales sa vin aici.
Am o nevasta si doi copii, doua fete, iar ele sunt motivatia mea cea mai puternica. De fiecare data cand intru pe teren dau tot ce e mai bun pentru ele.
Incercam acum sa fim cat mai buni. Vom juca in turneu cu echipe mari. Fenerbahce este practic a doua echipa din Europa. Ii respectam, dar vom fi aici, in fata suporterilor nostri din Romania si vom face face spectacol. Este un test.¨

 

INTERVIU DONATAS TORALIS (Lituania) – NR. 1

¨Numele meu este Donatas si vin din Lituania. Am 25 de ani si am venit la Cluj pentru ca antrenorul si-a dorit sa ma aiba in echipa. Am auzit de la prietenii mei ca aici este un club foarte bun. Am venit sa ajut echipa sa isi atinga obiectivele.
Atuul meu este ca sunt rapid, pot sa sar, sa fac dunk-uri. Turneul amical va fi o experienta nebuna pentru noi si pentru mine pentru ca voi putea juca impotriva unor echipe puternice.
Am auzit ca fanii din Romania sunt grozavi si sper sa vad sala plina de oameni care sa scandeze, sa ne incurajeze si sa ne ajute sa castigam. Fanii sunt intotdeauna al saselea pion din sala.¨

2 jucatori din top 10 cei mai bine platiti jucatori din Euroliga vin la CLUJ. Lot complet Fenerbahce Beko

Fenerbahce Beko, Partizan NIS și Mornar Bar joacă la Cluj in League of the 4- turneu de baschet internațional. Meciurile amicale vor avea loc în weekendul 14-15 septembrie.

Antrenorul Fenerbahce Beko, Zelimir Obradovic, a castigat 11 TITLURI ALE EUROLIGII MASCULINE, impreuna cu starurile echipei, Leo Westermann, Jan Vesely, Bobby Dixon, Nikola Kalinic, Joffrey Lauvergne, Derrick Williams.

Fenerbahce are 2 jucatori in top 10 cei mai bine platiti jucatori din Euroliga masculina. Leo Westermann (1.70 milioane dolari), Jan Vesely (2.43 milioane dolari).

Lotul Fenerbahce Beko:

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

EFE ERGİ TIRPANCI, EKREM SANCAKLI, LEO WESTERMANN, JOFFREY LAUVERGNE, NIKOLA KALINIC, JAN VESELY, EGEHAN ARNA, AHMET DÜVERİOĞLU, BOBBY DIXON, DERRICK WILLIAMS, BERKAY CANDAN, TARIK BIBEROVIC

Turneul va avea loc la BT Arena, iar programul competiției este:

Sâmbătă, 14 septembrie:

Semifinala 1: Mornar Bar vs. Partizan Belgrad NIS;
Semifinala 2: U Banca Transilvania vs. Fenerbahce;
Duminică, 15 septembrie: Finala mică/ Finala mare.

Biletele pentru turneul de baschet s-au psu in vanzare pe www.sportsfestival.com/ www.entertix.ro. Abonații U-BT beneficiază permanent de prețurile Early Bird. Copiii până la 5 ani au acces gratuit, iar cei cu vârsta de peste 5 ani vor putea intra la meciurile de baschet cu bilete în valoare de 10 lei.

În 2018 U-BT a întâlnit Panathinaikos și cei aproape 8.000 de oameni prezenți la BT Arena s-au bucurat de un adevărat spectacol. Organizatorii promit și pentru turneul de anul acesta un adevărat show.

Fenerbahce a ajuns de 5 ori consecutiv în ultimii 5 ani în Final 4 al Euroligii. Partizan este fosta campioană a Euroligii și a câștigat de 21 de ori campionatul Serbiei. Superstaruri ca și Jan Vesely, Leo Westermann, Nikola Kalinic, dar și Novica Velickovic, și-au anunțat prezența la Cluj.

Actualul antrenor al U-BT, Dusko Vujosevic, este o legendă a clubului Partizan, fiind antrenor acolo 11 ani. De la venirea lui la Partizan în 2001, a câștigat cu echipa nouă campionate naționale consecutive (2002-2010), patru cupe (2002, 2008, 2009, 2010) și patru titluri consecutive în Liga Adriatică (2007-2010), fiind cel mai de succes antrenor din istoria clubului.

CONTACT: [email protected]  | www.sportsfestival.com

Programul turneului:

Sâmbătă, 14 septembrie

Ora 18.00: Partizan Belgrad NIS – Mornar Bar
Ora 20.25: Fenerbahce Beko – U Banca Transilvania

Duminică, 15 septembrie

Ora 18.00: finala mică
Ora 20.00: finala mare

Loturi:

Fenerbahce

Zeljko Obradovic – HEAD COACH
Efe Ergi Tirpanci
Ekrem Sancakli
Leo Westermann
Joffrey Lauvergne
Nikola Kalinic
Jan Vesely
Egehan Arna
Ahmet Düveri̇oğlu
Bobby Dixon
Derrick Williams
Berkay Candan
Tarik Biberovic

Partizan

Andrea Trincheri- Head Coach
Artsiom Parakhouski
Corey Walden
Djordjije Jovanovic
Dušan Miletić
Marcus Paige
Nemanja Gordic
Nikola Jankovic
Novica Velickovic
Ognjen Jaramaz
Rade Zagorac
Rashawn Thomas
William Mosley
Zanis Peiners

Mornanr Bar

Pavicevic Mihailo- HEAD COACH
Begic Mirza
Jelenic Ivan
Lukovic Uros
Markota Damir
Mugosa Marko
Needham Derek Ryan
Pavic Vukota
Pavicevic Lazar
Pullen Jacob Everse
Raley Ross Brandis
Vujosevic Radoje
Waller Antabia Giovonte

U-BT

Duško Vujošević- HEAD COACH
Andrei Calnicenco
Andrei Mureșan
Anton Rotaru
Artis Ate
Darko Planinic
David Vida
Donatas Tarolis
Grasu Ștefan
Karlo Zganec
Kerren Johnson
Luca Domocos
Nandor Kuti
Patrick Richard
Rareș Uță
Toma Lungoci


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si