In grai romanesc si-a început discursul Sulhi Turan, consulul general al Republicii Turcia la Constanta. A sarbatorit intr-un local din statiunea Mamaia Ziua Profesorilor, alaturi de distinsii oameni de afaceri turci din Dobrogea. Aceștia au premiat dascălii care au performat în școli, licee și universități.

Sulhi Turan, consulul general al Republicii Turcia: Succes si multi ani pentru profesorii din Turcia si Romania! Multumesc!

Citeste si: VIDEO| Ugur Yesil, omul de afaceri al anului. Performanța Kanal D, recunoscută

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

La eveniment au fost invitati si profesori turci, care predau in Romania.

Ziua Profesorului Turc este o sărbătoare cu rădăcini adânci dincolo de Bosfor. Este un mod de a-i pretui si de a le arata respect dascalilor care formeaza nu doar oameni, ci si caractere. La Constanta, evenimentul a culminat cu taierea unui tort.

OMER KARAHASANOGLU, PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI OAMENILOR DE AFACERI TURCI: Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea a inceput sa sarbatoreasca, de anul acesta, Ziua Profesorului Turc.

In Turcia se sarbatoreste de 39 de ani, o perioada destul de lunga, dar noi, aici, in Dobrogea, am inaugurat cumva si sarbatorirea acestei zile deosebite pe plan local.

Gabriela Tas, antreprenor: Suntem la cel de-al doilea eveniment si ne dorim sa devina o traditie. Dorim sa aducem dascali de etnie turca si de alte etnii.

Ziua Profesorului a fost celebrată de turcii din România în acest an pe 25 noiembrie și nu pe 24, cum este data consacrată.

Asta ca să nu se suprapună cu alegerile prezidențiale din țara noastră. 

Citeste si: VIDEO| Serialul „Gulperi” începe azi, la Kanal D, de la ora 20:00


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si