Rezultatul venit din partea specialiștilor este unul dur: datele arată că președintele Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (T.A.T.A.) nici măcar nu conștientizează cât de grave sunt faptele pe care le-a comis. Există o mare posibilitate ca Bogdan Drăghici să intre în depresie, mai spun specialiștii, potrivit Cancan.

„Inculpatul are probleme serioase şi care necesită intervenţie de lungă durată. Faptul că acesta nu conştientizează problemele cu care se confruntă face ca intervenţia să fie anevoioasă.

Indiferent de vinovăţie, «imaginea» de care se bucură rămâne serios ştirbită şi odată cu «imaginea», stima de sine va fi puternic afectată.

Având în vedere rezonanţa socială şi mediatică a cazului, reabilitarea lui socială şi profesională va fi greu de realizat, iar şansele de a deţine o funcţie importantă sunt aproape nule, ceea ce din nou îl va afecta grav şi posibil va determina o intrare în depresie”, susține documentul citat, potrivit Cancan.

Totodată, pentru victimele sale va fi cu adevărat dificil să se readapteze și să prindă încredere în familie în urma celor întâmplate, potrivit experților, notează Cancan.

„Indiferent de pedeapsa care va fi aplicată, în cazul în care instanţa se va pronunţa cu privire la existenţa vinovăţiei inculpatului, va fi greu ca aceasta să reuşească să redea încrederea copiilor-victime în persoanele care alcătuiesc, în primul rând, familia.

Nu trebuie omis nici efectul pe termen lung al abuzurilor asupra victimelor, care necesită o intervenţie complexă”, se mai arată în raportul ofiţerilor de probaţiune.

Mai mulți minori au căzut pradă șefului TATA

Timp de trei ani, Bogdan Drăghici și-a abuzat sexual fiica vitregă, însă și alți minori au fost victimele bărbatului. După ce a fost arestat, bunica uneia dintre victime a relatat detalii șocante în fața magistraților.

Anchetatorii spun că fiica vitregă a lui Drăghici ar fi fost abuzată sexual de când avea 10 ani. În cazul ei, spun specialiștii, minora a fost nevoită să mai parcurgă o etapă dură în cadrul procedurilor juridice.

„În cauză a fost dispusă şi o analiză comportamentală, pentru evaluarea veridicităţii aspectelor declarate de persoana vătămată (….) fiica minoră, pentru a se stabili dacă a fost influenţată de mamă atunci când a declarat despre abuzurile sexuale pe care le-a suferit, precum și pentru a se stabili dacă măsurile şi tratamentele aplicate de inculpat i-au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală, având în vedere că experiențele relatate de minoră sunt unele deosebit de traumatizante”, se arată în documente, potrivit Cancan.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

„Activitatea infracţională descrisă de minoră s-a desfăşurat pe o perioadă atât de lungă şi cu o asemenea frecvenţă şi intensitate, încât victima nu poate indica detaliat şi plasa în timp în mod exact fiecare eveniment, iar o relatare de o asemenea precizie nici nu i se poate pretinde în condiţiile date”, mai apare menționat în documente, potrivit Cancan.

„Minora este traumatizată, ruşinată, plânge, oftează”

Minora are grave probleme de adaptare. „Este greu de descris în cuvinte starea minorei din timpul audierii, însă aceasta poate fi observată prin vizionarea înregistrării (…) Minora este traumatizată, ruşinată, plânge, oftează, nu îşi găseşte cuvintele, pierde şirul ideilor atunci când este nevoită să rememoreze cele mai traumatizante evenimente şi este cuprinsă de un profund sentiment de vină, crezând că este responsabilă pentru cele petrecute”.

Judecătorul care l-a trimis în spatele gratiilor pe Bogdan Drăghici a fost de-a dreptul indignat de atitudinea bărbatului. A spus despre acesta că violurile constante asupra minorilor deveniseră o rutină. Ani de zile nici nu s-a bănuit despre ororile pe care le făcea Bogdan Drăghici, acesta pozând întotdeauna în tatăl ideal.

Citeste si: Moartea cruntă a unei mame. A decedat după ce a așteptat ambulanța șase ore pe trotuar

Citeste si: VIDEO| Carmen Dan, așteptată cu cătușe la ieșirea de la DIICOT

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Ne prinde Crăciunul la raft! Cozi uriașe în magazinele din toată țara

„Judecătorul are în vedere, în aprecierea pericolului social, modul în care a acţionat inculpatul, respectiv exercitarea de acte de agresiune sexuală şi acte de viol, care deveniseră o rutină…”, se mai arată în documentele citate, potrivit Cancan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si