Virusul ucigas din China forteaza autoritatile la masura extrema a curatarii efective a banilor aflati in circulatie si stocarea lor pentru o vreme. Doar asa, spera autoritatile ca pot opri raspindirea coronavirusului prin folosirea banilor.

Virusul poate fi eliminat cu dezinfectanti comuni, iar cand va fi posibil vor fi introduse noi bancnote in circulatie, anunta Banca Centrala a Chinei.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca inca nu se cunoaste cat timp rezista coronavirusul pe suprafete si obiecte.



Bilanţul mortilor provocate de coronavirus a ajuns la 1.775, iar numărul persoanelor infectate a depăşit 71.000. 

Citeste si: VIDEO| Situație alarmantă: În China, oamenii au ajuns să se înjunghie pentru o sticlă de definfectant

Chinezii spală banii de teama coronavirusului

Pana acum, in zona de focar, a fost trimisa o adevarata armata de medici pentru a se lupta cu molima devastatoare. Mai ales ca personalul medical este tot mai epuizat. 4000 de medici militari si asistente medicale au ajuns in Wuhan.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Personalul militar ajuta si la amenajarea de sali suplimentare pentru primirea pacientilor infectati.

Intre timp, Statele Unite au obţinut de la autorităţile japoneze permisiunea de a-i evacua pe cei aproape 400 de cetăţeni americani aflaţi la bordul vasului Diamond Princess, aflate in carantina in portul Yokohama.

Chiar daca perioada de carantina inca nu s-a incheiat, americanii spun ca exista risc ridicat de infecţie cu noul coronavirus, risc la care erau expuşi toţi cei aflaţi în spaţiul închis al navei de croazieră.

Paul si Cheryl au stat in cabina 12 zile de cand a fost confirmata prezenta virusului teribil la bord. Amandoi sunt socati de chinul prin care au trecut şi încă mai sunt supuşi la încercări.

Citeste si: Primul deces provocat de coronavirus în Europa, confirmat de medici. Despre cine este vorba

Pe pachebot se aflau 380 de americani. Din totalul de 3700 de persoane de la bord, 355 au fost confirmate ca viind contaminate cu coronavirus. Statele Unite, Canada și Australia organizează zboruri, cu aeronave militare, pentru a-i scoate de pe vasCei care refuză să plece, își asumă riscul de a nu mai fi primiți o vreme pe teritoriul american.

Potrivit OMS virusul este inamicul public numarul 1 in intreaga lume. Specialiștii chinezi încearcă in continuare să stabilească de la ce animal a pornit virusul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si