Fostul consilier al lui Donald Trump, Roger Stone, a fost condamnat joi de un judecător federal la trei ani şi patru luni de închisoare, pentru acuzaţii care includ minţirea parlamentarilor care investigau amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Judecătorul districtual Amy Berman Jackson a anunţat sentinţa după ce avocatul lui Stone a cerut ca acesta să nu fie condamnat la închisoare, într-un caz care a provocat nemulţumirea preşedintelui Trump.

Atitudinea beligerantă a lui Stone şi minciunile acestuia reprezintă ”un pericol pentru democraţie”, a spus judecătoarea.

Donald Trump - Roger Stone
Donald Trump - Roger Stone

Citeste si: Statele Unite îl ucid pe Qassem al-Rimi, liderul grupării Al-Qaida în Peninsula Arabică

“El nu a fost judecat, aşa cum s-au plâns unii, pentru că i-a luat apărarea preşedintelui. A fost judecat pentru că l-a acoperit pe preşedinte”, a spus Jackson.

Aceasta a adăugat că ”Nu a fost nimic nedrept, fals sau ruşinos în legătură cu investigaţia procuraturii”, a adăugat Jackson, citând cuvintele folosite de Trump, scrie news.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Judecătoarea a mai spus că Stone ”ştia exact ce face” atunci când a publicat anul trecut o imagine pe pagina sa de socializare care poziţiona o armă în dreptul capului ei.

”Inculpatul s-a angajat într-un comportament ameninţător şi intimidant faţă de instanţă”, a mai afirmat judecătoarea, care a apreciat este ”intolerabil pentru administrarea justiţiei”.

Citeste si: Trump îi cere ayatolahului Ali Khamenei să fie atent "foarte atent la cuvintele sale"

Judecătoarea a mai spus că cererea iniţială a procurorilor pentru o pedeapsă de 7-9 ani de închisoare, retrasă ulterior de Departamentul de Justiţie după ce Trump s-a plâns public, a fost bine documentată, dar o astfel de pedeapsă ”Nu este necesară” în cazul lui Stone.

Donald Trump - Roger Stone
Donald Trump - Roger Stone

Stone, care aşteaptă încă răspunsul la o solicitare pentru un nou proces, a refuzat să vorbească la audierea pentru anunţarea sentinţei.

Judecătoarea a precizat că Stone nu a fost acuzat sau condamnat pentru că ar fi avut vreun rol în a conspira cu Rusia, dar a explicat că efortul său de a obstrucţiona investigaţia din Congres ”a fost deliberată, planificată, nu un incident izolat”.

Citeste si: Seism de proporții în SUA. Trump, înșelat de Melania. Dezvăluirile produc consternare în lume

Cariera lui Stone alături de Partidul Republican s-a desfăşurat de la scandalul Watergate din anii 1970 şi până la campania lui Trump de acum patru ani.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Donald Trump - Roger Stone
Donald Trump - Roger Stone

Stone a venit la tribunal la braţ cu soţia sa, purtând ochelari de soare, fiind înconjurat de familie, prieteni şi avocaţi. El a trecut pe lângă un şobolan gonflabil uriaş, îmbrăcat ca Trump, cu o cravată roşie şi păr galben şi o pancardă prin care se cerea achitarea lui.

Un trecător a strigat ”trădătorule”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si