Foto: Ilie David

Au ars întinderi mari de stuf, arbuști și vegetație uscată. Au fost afectati peste o sută de arbori. Din fericire, incendiul s-a produs în afara perioadei de migrație și cuibărire a păsărilor și pe timpul hibernării animalelor sedentare, astfel că impactul asupra faunei parcului este minim.

Infrastructura de vizitare a parcului a fost afectată parțial însă elementele principale: foișoarele de observare nu au fost afectate semnificativ de incendiu.

Nu sunt victime umane.

Foto: Gabriela Poiană

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Citeste si: Incendiul din Delta Văcăreşti a fost stins

”Astfel de evenimente au loc frecvent în parc iar principalul motiv este lipsa pazei și supravegherii 24 din 24. Pe lângă incendii, parcul se confruntă zilnic cu vandalisme care vizează infrastructura de vizitare și potecile. Asociația Parcul Natural Văcărești a solicitat în repetate rânduri autorităților statului introducerea unui sistem de pază care să poată preîntâmpina astfel de evenimente și reia această solicitare.

Din poziția de partener al administrației, instituită prin protocolul semnat în data de 03.02.2020, asociația este dispusă să contribuie prin personal angajat, volunari și informații relevante pentru prevenire și control”, se arată în comunicatul de presă.

Acțiunea de sâmbătă se numește ”Îngrijim Parcul Natural Văcărești” și începe la 9.30.

Foto: Florin Stoican

Citeste si: Incendiu devastator lângă vila președintelui Klaus Iohannis

”După acest incident parcul are nevoie de o mână de ajutor pentru a-i reda pe cât posibil aspectul prietenos.

O parte din vegetație poate fi adunată (stuful doborât) iar o parte din elementele de infrastructură necesită recondiționare.
În urma vegetației incendiate au rămas deșeurile istorice, de altfel inaccesibile, pe care le vom colecta cu acestă ocazie pentru a nu reprezenta în continuare, un pericol pentru faună.

Citeste si: Incendiu puternic în București! Delta Văcărești este acoperită de un nor uriaș de fum

Sunt multe de făcut, mai povestim sâmbătă alături de echipa de voluntari, Rangeri Urbani, împreună cu care ne vom mobiliza la această acțiune”, arată organizatorii. Toate detaliile despre acțiune


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si