Întrebată de jurnaliştii care acopereau mediatic întâlnirea sa cu preşedintele francez Emmanuel Macron de ce nu a fost văzută niciodată purtând o mască, ea avea pregătit un răspuns simplu şi pragmatic, în stilul ei cunoscut.

"Dacă respect regulile de distanţare, nu am nevoie de mască. Iar dacă nu urmez regulile de distanţare şi, de exemplu, merg la magazinul alimentar, atunci evident că acolo nu ne intersectăm", a răspuns ea, citată de  Agerpres.

Citeste si: Spania îşi redeschide graniţele de la 1 iulie 2020

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"Altfel, m-aţi fi văzut cu mască. Dar nu vă voi spune când şi unde merg la cumpărături", a spus ea zâmbind.

Merkel şi Macron pledează la Castelul Meseberg în favoarea unui acord încă din iulie asupra relansării economice a UE după pandemia covid-19

Angela Merkel şi Emmanuel Macron îndeamnă ţările europene, mai ales ”frugalii” să ajungă la un acord, încă de la summitul din iulie, asupra relansării economice a Uniunii Europene (UE), fragilizată de pandemia noului coronavirus, relatează AFP.

Citeste si: Decizia bombă care ar putea salva Europa după coronavirus

”Ne confruntăm cu provocări economice cu care nu ne-am ami confruntat vreodată de decenii şi, fără îndoială, în întreaga istorie”, a lansat cancelarul, care l-a primit pe preşedintele francez la Meseberg, lângă Berlin, înaintea preşedinţiei germane a UE, care se anunţă decisivă.

Citeste si: Bilanț coronavirus România azi! Autoritățile au raportat alte 388 de cazuri cu infectare și 17 morți

”Sperăm să găsim o soluţie (la Consiliul European de la 17-18 iulie), chiar dacă drumul este încă lung”, a subliniat Merkel într-o conferinţă de presă comună cu Macron.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si