UPDATE. Numărul victimelor exploziei puternice din Beirut a ajuns la 100 și multe victime sunt prinse încă sub dărâmături, a declarat miercuri șeful Crucii Roșii din Liban, potrivit Reuters. Potrivit unui nou bilanţ furnizat de Ministerul Sănătăţii, cel puţin 4.000 de oameni au fost răniți în exploziile de la Beirut

Consiliul Suprem de Apărare din Liban recomandă guvernului să decreteze stare de urgenţă, potrivit agenţiei naţionale de informaţii ANI.

"O catastrofă majoră s-a abătut asupra Libanului", a afirmat preşedintele Michel Aoun, la deschiderea unei reuniuni a Consiliului.

Citeste si: Reuniune de urgență după explozia din Beirut. A fost declarată zi de doliu- VIDEO

Explozii Beirut: 2.750 de tone de nitrat de amoniu s-au aflat la originea tragediei

Premierul Hassan Diab a anunţat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs marţi explozia care a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libaneză, potrivit Agerpres.

Citeste si: Ce îi așteaptă pe elevi! Noi propuneri pentru începerea noului an școlar la data de 1 octombrie

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie", a declarat premierul în faţa Consiliului Suprem de Apărare reunit în şedinţă de urgenţă.

Citeste si: Sancțiunea imensă primită de șeful de tren filmat fără mască de protecţie

"Este inacceptabil şi nu putem să păstrăm tăcerea în această problemă", a adăugat şeful executivului libanez, conform informaţiilor oferite de un purtător de cuvânt în cadrul unei conferinţe de presă.

Nitratul de amoniu este un îngrăşământ chimic şi, totodată, o componentă a explozibililor. "Nu vom cunoaşte liniştea până când nu vom găsi persoana responsabilă pentru ceea ce s-a întâmplat ca să dea socoteală", a promis premierul.

Citeste si: VIDEO| I-a salvat cu preţul propriei vieţi

Donald Trump: Exploziile seamănă cu un "atentat teribil"

Preşedintele Donald Trump a apreciat marţi, într-o conferinţă de presă, că exploziile de amploare din Beirut "seamănă cu un atentat teribil", menţionând că experţi militari i-au comunicat că ar fi fost vorba de o bombă, informează AFP.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si