Autorităţile italiene au identificat primul caz de contagiere cu varianta braziliană a noului coronavirus la un bărbat care a sosit în urmă cu zece zile pe aeroportul din Malpensa din Milano (nord), într-un zbor din direcţia Brazilia şi cu escală la Madrid. 

Bărbatul a fost internat într-un spital din oraşul Varese, în regiunea Lombardia, după ce testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv, transmite presa italiană.

Citeste si: VIDEO-Specialiștii: Vine adevărata pandemie, s-ar putea să fie mai rău

Investigație în Italia: unde se putea răspândi virusul

Starea de sănătate a pacientului este bună, iar personal medical îi controlează evoluţia, au precizat aceleaşi surse.

Rudele bărbatului au fost de asemenea contactate şi controlate de Agenţia de Protecţie a Sănătăţii din Varese, pentru a verifica dacă au putut eventual să se infecteze cu noua tulpină şi a evita ca aceasta să se răspândească, potrivit Agerpres.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Restricțiile au fost relaxate la noi, în ciuda noilor tulpini

Italia a interzis din 16 până la 31 ianuarie toate zborurile din direcţia Brazilia, precum şi sosirea persoanelor care au tranzitat în ultimele 14 zile această ţară sud-americană.

Noile tulpine de coronavirus, mai mortale decât cea din China

Autorităţile americane ar trebui să se aştepte la ce este mai rău în legătură cu  noua tulpină a coronavirusului, a declarat duminică expertul-şef în boli infecţioase din SUA, dr.

Anthony Fauci, potrivit Agerpres.

"Trebuie se ne asumăm acum că (versiunea) care circulă în special în Marea Britanie are o creştere a virulenţei, în special puterea virusului de a produce mai multe daune, inclusiv deces", a spus directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, într-o emisiune la postul de televiziune CBS.

Citeste si:   Ce prețuri au testele rapide antigen SARS CoV-2 în România

Anthony Fauci a comentat noile descoperiri conform cărora noua formă a virusului, originară din Marea Britanie,  are o rată a mortalităţii cu 30% mai mare  pentru persoanele de peste 60 de ani, comparativ cu tulpina iniţială. "Este o creştere semnificativă", a precizat Anthony Fauci.

"Vrem să analizăm şi noi datele, dar avem toate motivele să le credem", a afirmat el în legătură cu autorităţile britanice.

Ce spune Anthony Fauci despre tulpina din Africa de Sud

În privinţa unei tulpini diferite care provine din Africa de Sud, Fauci a spus că vaccinurile par să fie mai puţin eficiente împotriva acesteia "în unele cazuri". 

Citeste si:   Coronavirusul mutant din Africa de Sud îi îngrijorează pe medici. "Nu au dezvoltat anticorpii necesari"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si