La doar 6 ani, Nicolas câștigă mai toate competițiile la care participă și deja este considerat un adversar de temut chiar și de seniori.

„Mie îmi place să joc șah pentru că mă duc în alte țări”, spune Nicolas.

Băiețelul este în clasa zero si a deprins tainele sportului mintii de la bunicul sau. După școală Nicolas se antrenează la clubul de șah, însă cel mai mult îi place să exerseze alături de sora lui, Sofia care isi doreste si ea sa faca performanta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

„Am ales sportul acesta ca să gândesc mult mai ușor la școală, să am numai note mari”, spune Sofia.

Nicolas, copilul genial al șahului mondial

La campionatul de șah de la Bușteni de luna aceasta, Nicolas a concurat cu 200 de jucători din întreaga lume și a ieșit învingător.

„Ducandu-ma la club domnul antrenor a fost impresionat de rapiditatea cu care si usurinta cu care reusea sa castige. Dumnealui ne-a propus sa facem pasul catre seniori”, spune tatăl băiețelului.

Părinții au grijă ca băiatul să respecte un program de odihnă bine pus la punct pentru a-și păstra capacitatea de concentrare.

„Sunt zile în care mă sună și cate 4-5 părinți și spun că vor să practice șahul. Noi ne bucurăm și încurajăm orice copil pentru că e un plus pentru el și indiferent ce va ajunge în viață, el va avea de câștigat”, spune antrenorul lui Nicolas.

Pe lângă faptul că este distractiv, șahul îi ajută pe copii să-și dezvolte creativitatea, gândirea strategică și să-și îmbunătățească memoria.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si