Astfel, producătorii de vaccinuri anti-COVID-19, Moderna și Pfizer/BioNTech au fost până acum de acord în privința necesității unei a treia doze de vaccin pentru a menține nivelul imunității ridicat, dar dovezile științifice în acest caz încă nu sunt clare.

OMS estimează că persoanele din categorii vulnerabile vor avea nevoie de un rapel anual pentru COVID-19

În document se mai precizează că OMS estimează că cel mai probabil scenariu ar fi acela în care persoanele din categorii vulnerabile vor trebui să fie vaccinate anual cu o doză de rapel, citat de Reuters.

Informațiile din document încă nu sunt concludente, însă se prezinta situația în care noi variante de COVID-19 vor continua să apară. Astfel că, documentul, prezentat pe 8 iunie este încă în actualizare și prevede că 12 miliarde de doze de vaccin anti-Covid vor fi produse la nivel global anul viitor.

Estimarea aceasta este mai mare decat cele 11 miliarde de doze din acest an citată de Federația Internațională a Producătorilor Farmaceutici și Asociațiilor, fapt ce arată că nu este așteptată o creștere semnificativă a producției de vaccinuri în 2022.

OMS anunță că persoanele vulnerabile vor avea nevoie de un rapel anual pentru COVID-19
OMS anunță că persoanele vulnerabile vor avea nevoie de un rapel anual pentru COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: România va distruge 35.000 de doze de vaccin anti-COVID produs de către compania AstraZeneca

Potrivit documentului OMS, sunt de așteptat, de asemenea, probleme de producție, probleme de reglementare și aprobare și „tranziția dinspre unele tipuri de tehnologie”

Acestea urmează să fie responsabile pentru un număr mai mic de doze anul viitor.

Totodată, scenariile vor fi folosite pentru definirea strategiei globale de vaccinare a OMS, iar estimările s-ar putea schimba în contextul apariției de noi informații cu privire la eficiența unei a treia doze

și durata de protecție oferită de vaccin.

Însă un alt scenariu prevăzut de OMS, și cel mai slab ar fi ca producția de anul viitor să fie de doar 6 miliarde de doze, fapt ce ar produce și mai multe complicații dacă noile detalii arată nevoia unui al treilea rapel și că imunitatea oferită de vaccin este mai mică decât cea prevăzută.

Citeste si: Caz șocant în Timiș: Două persoane au fost prinse sub un mal de pământ surpat

OMS estimează că un scenariu mai optimist ar fi, ca capacitatea de producție să crească la 16 miliarde de doze, iar astfel solicitarea ar putea fi în totatlitate îndeplinită, doar dacă datele ar arăta că nu ar mai fi necesar un al treilea rapel împotriva COVID-19.

Citeste si: Raed Arafat: „Asta este o problemă cu care ne vom confrunta în continuare cât este pandemie pe plan mondial”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si