Moartea lui Mircea Popescu a fost anunțată zilele trecute de presa din Costa Rica. ”Un străin de 41 de ani s-a înecat în zona Playa Hermosa, Garabito. Evenimentul a avut loc în jurul orei 8.30 când Popescu a intrat în mare pentru a înota în sectorul Tramonto, a fost luat de curenți și a murit pe loc”, a scris Teletica.com. 

Citeste si: Cine e miliardarul francez care l-a depășit pe Elon Musk în topul celor mai bogați oameni

Cine era Mircea Popescu, milionarul în criptomonede

Mircea Popescu era un personaj puțin cunoscut în România. În ultimii ani a trăit în Statele Unite ale Americii, Mexic, Egipt și Costa Rica. Despre el se discuta doar pe forumurile despre monede virtuale, iar presa nu a publicat de-a lungul anilor decât una sau două fotografii cu milionarul misterios.

Citeste si: Miliardarul american John McAfee, creatorul unui antivirus celebru, s-a sinucis într-o închisoare din Spania

Mircea Popescu a declarat în trecut că deține un milion de bitcoin. În bani convenționali, această sumă reprezintă peste 34 de miliarde de dolari.

Averea lui Popescu, pierdută pentru totdeauna?

Potrivit site-urilor de specialitate, a fost printre primii care au investit în bitcoin, la începutul deceniului trecut, şi a făcut lobby pentru moneda virtuală. În timp, ar fi reuşit să strângă un milion de Bitcoin, care acum ar valora peste 34 de miliarde de dolari.

Pentru comunitatea crypto, românul rămâne un pionier şi vizionar.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Averea lui este închisă într-un portofel virtual, iar cheia, cel mai probabil, o deținea doar omul de afaceri, informează ProTV. Omul de afaceri român refuza să fie considerat miliardar.

Citeste si: Singura țară din lume care pretinde că a fost ocolită de COVID, în pragul unei "crize uriașe"

Imagini controversate cu Mircea Popescu

Enigmaticul miliardar s-a născut şi a copilărit în Cluj. După ce a plecat din România, a locuit în Statele Unite, Mexic, Egipt şi Costa Rica. În 2008 şi-a lansat blogul Trilema, unde posta poveşti erotice sau aborda subiecte diverse, de la alegerile prezidenţiale americane, până analize despre piaţa criptomonedelor.

A devenit celebru în lumea monedelor virtuale în 2012, când a lansat unul dintre primele servicii de tranzacţionare de Bitcoin, MPEx. Pe forumurile de specialitate, se specula că în 2013 avea deja circa 30 de mii de bitcoini.

Dincolo de statutul de vedetă în comunitatea criptomonedelor, Mircea Popescu rămâne un personaj controversat. În urmă cu doi ani, el a stârnit revoltă pe reţelele sociale, după ce a fost suprins la plimbare prin Timişoara, cu două femei în lesă.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ambasada României la Ciudad de Mexico, acreditată și în Costa Rica, a fost informată, la data de 24 iunie 2021, cu privire la decesul unui cetățean român, survenit pe teritoriul statului Costa Rica, mai spune MAE.

Raportul autopsiei nu a fost încă finalizat, dar corpul bărbatului a fost ridicat de pe data de 24 iunie de o firmă de pompe funebre, urmând să fie incinerat, au declarat în ziua de 28 iunie, reprezentanții serviciului de medicină legală din Costa Rica, conform jurnaliștilor de la libertatea.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si