Placintă moldovenească cu mere: Reţetă cu aluat fraged
Placintă moldovenească cu mere. Avem mere din belșug. Le putem consuma proaspete pentru că sunt pline de vitamine sau le putem folosi pentru a găti un desert ieftin, simplu ușor de făcut și foarte gustos. O sugestie ar fi placinta moldovenească cu mere: reţetă cu aluat fraged.
Author: Catalina Popa miercuri 07 iulie 2021 , 14:14
Există o mulțime de variante atunci când te gândești la o plăcintă cu mere. Noi am pregătit pentru tine varianta cu aluat fraged.
Placintă moldovenească cu mere – cu aluat fraged cu unt sau cu untura – are un mare avantaj: poate fi facuta in orice moment al anului cu fructe proaspete. Cred ca este una din prajiturile clasice ale copilariei.
La noi nu exista prajitura cu mere fara scortisoara, vanilie si coaja de lamaie, asa o facea si bunica si tot asa aromata o fac si eu. Acelasi aluat fraged si parfumat il folosesc si la placinta cu branza de vaci si stafide.
Multe mere dulci-acrisoare, un aluat cu mult unt si arome alese… Cat sunt toamna si iarna de lungi facem prajituri cu mere.
Aluatul acestei prajituri cu mere este unul fraged, intalnit si la tarte –
Umplutura prajiturii cu mere este compusa din mere rase, zahar, nuci, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Merele NU trebuie calite in prealabile. Nici bunica nu le calea si iesea o prajitura grozav de gustoasa.
Placintă moldovenească cu mere. Pentru aluat fraged
500 g faina alba 250 g unt sau 100 g unt+ 100 g untura 125 g zahar praf 2 pachete zahar vanilat 2 oua+ 2 galbenusuri 2 linguri smantana coaja de lamaie un praf de sare Pentru uns: 1 galbenus