„Azi îmi voi depune demisia din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pentru Premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”, ca atare:
1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.
2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură.

Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare şi distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR”, a postat Adrian Oroș, pe Facebook.

Citeste si: Ludovic Orban a demisionat de la șefia Camerei Deputaților. Fostul lider PNL va rămâne în Biroul Executiv al partidului

Ce părere are ministrul despre agricultura din România

Adrian Oroș a accentuat ideea de inexistență a determinării pentru „eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre", care afectează fermierii corecţi. „Astfel, orice subvenţie, orice formă de sprijin devine ineficientă”.

Ministrul Agriculturii a dorit să mulțumească tuturor celor cu care a colaborat, atât la elaborarea și implementarea anumitor proiecte precum: Programul de tranziție, Programul Național Strategic, dar și în activitatea sa de zi cu zi.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Citeste si: Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen vine luni la Bucureşti pentru a finaliza procesul de evaluare al PNRR

Ce a transmis ministrul

„Am avut onoarea şi norocul să cunosc oameni deosebiţi, profesionişti, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.
M-am bucurat să pot promova pe pagina mea şi a ministerului, pe toţi cei întâlniţi în deplasările prin ţară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că şi în România #SePoate!”, a mai scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Adrian Oroș a fost singurul ministru din actualul Guvern care l-a susținut pe Ludovic Orban în lansarea candidaturii la șefia Partidului Național Liberal.

Citeste si: Florin Cîțu, primul mesaj după alegerea ca șef al PNL. "Este o mișcare care va schimba România în bine. Adversarul nostru e PSD"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si