Ouă umplute - reţeta perfectă de Crăciun şi Anul Nou
Ouă umplute - reţeta perfectă de Crăciun şi Anul Nou. V-am pregătit o rețetă simplă și rapidă de ouă umplute, un aperitiv special pentru meniul de Crăciun sau Revelion!
Află cum se prepară cel mai gustos aperitiv din ouă, pentru masele festive de sărbători!
Ouăle umplute sunt alegerea cea mai simplă și gustoasă, pe lângă clasicele salate de crudități sau boeuf, fripturi și sarmale. Sunt foarte ușor de preparat și numai bune pentru masa de Crăciun sau Anul Nou!
20 ouă
3 cutii iaurt
400 g maioneză
6 linguri caşcaval dat prin răzătoarea mică
5 linguri castraveciori muraţi, tăiaţi mărunt
3-4 linguri mărar tocat sau pătrunjel
sare
piper
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Aperitive de Craciun 2021. Cele mai gustoase aperitive pentru masa de Craciun
Mai întâi puneți ouăle la fiert.Trebuie să le lăsați pe foc timp 5-7 minute. După ce s-au răcit, puteți îndepărta coaja cu grijă. Tăiați apoi fiecare ou în jumătăți pe lungime.
Într-un bol separat, gălbenușurile trebuie pasate și amestecate alături de cantitatea de cașcaval.
Adăugați apoi și castraveţii muraţi, o cutie cu iaurt și maioneza. După care, presărați totul cu sare și piper. Atenție! Nu puneți o cantitate prea mare de maioneză, pentru că nu trebuie să obțineți o compoziție mult prea fluidă.Apoi, umpleți jumătățile de ou cu crema obținută. Așezați ouăle într-un vas încăpător și turnați pe deasupra sosul făcut din maionexa care va rămas, iaurtul și verdeața. Aceasta din urmă trebuie tocată mărunt înainte de a fi adăugată pe ouă, iar rețeta este gata.
1 cutie de pate de porc
1 legatura mărar
6 ouă
sare
piper măcinat
1 lingura smântână
10 g unt
2 linguri muştar
6 gălbenuşuri
Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro
Citeste si: Lebăr de casă reţetă simplă: Cum pregătim un aperitiv delicios pentru Crăciun
Începeți prin a pune cele șase ouă la fiert. Lăsați-le pe foc, în apă, timp de aproximativ 5-7 minute.
Astfel, după ce s-au fiert ouăle, lăsați-le să se răcească în apă rece. Câteva minute vor fi de ajuns. Mai apoi, le puteți curăța ușor, fără să riscați să vă ardeți degetele.
Apoi, după ce ați îndepărtat coaja, ouăle se taie în jumătăți.
Apoi, trebuie să îndepărtați, cu grijă, gălbenușurile de ou.Mai apoi, urmează să puneți gălbenușurile într-un bol și adăugați pe rând untul, pateul de ficat, sarea, piperul, smântâna, mărarul tocat și muștarul. Pentru o compoziție omogenă, amestecați ottul cu ajutorul unui blender. La final, trebuie să obțineți o pastă cremoasă.
Umpleți apoi albușurile cu crema obținută. Vă puteți folosi de o linguriță sau de un poș. Se lasă apoi la frigider pentru câteva minute.
Ouăle umplute se pot servi ornate cu frunzuliţe de pătrunjel, alături de câteva măsline tăiate sau gogoșari. Pot fi consumate alături de alte aperitive reci sau calde, în funcție de preferință.
Citeste si: Reţetă piftie de porc sau curcan: Cât usturoi trebuie să pui?