Medicul Bogdan Micu, șeful Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, declară că până la momentul actual cazul bătrânului din Buzău, reinfectat pentru a treia oară, ar putea fi unic în toată România. După toate indiciile medicale de până acum, acest eveniment ar putea fi o premieră națională.

Citeste si: Alexandru Rafila a reacționat după ce a fost anunțat cel mai grav bilanț Sars-Cov-2: „Este un număr preocupant. Este similar cu ceea ce se întâmplă în alte ţări.”

Bărbatul s-a îmbolnăvit de trei ori de COVID-19 în mai puțin de șase luni

Bărbatul s-a reinfectat cu virusul SARS-CoV-2 pentru a treia oară în mai puțin de o jumătate de an. Prima oară a suferit de o formă ușoară a boalii, a doua oară, în toamnă, o formă medie, iar acum este într-o stare bună, prezentând o formă ușoară de COVID-19, conform medicului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Singura explicație posibilă pe care o găsesc medicii în cazul pacienților reinfectați este că anticorpii dobândiți prin boală nu sunt eficienți în lupta cu o tulpină nouă.

Citeste si: Gheorghiţă: „Vaccinurile anti-COVID-19 aprobate şi autorizate pentru grupa de vârstă 5 -11 ani sunt sigure şi eficiente”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si