”Problema sau provocarea este ca cele două părţi să sjungă la un acord care să fie concret, aplicabil şi precis” privind culoare umanitare, declară la BBC directorul operaţiunilor CICR Dominik Stillhart.

O rută de evacuare de la Mariupol era ”minată”

”Noi discutăm cu ei multe, multe zile pentru a-i aduce la un acord suficient de precis pentru ca să fie pus apoi în aplicare”, subliniază el.

Citeste si: VIDEO- Refugiații din Ucraina nu și-au putut lăsa animalele de companie în urmă. Și-au luat necuvântătoarele în România

Citeste si: Lista neagră a lui Putin. Rusia a publicat lista țărilor "neprietenoase", pe care figurează și România

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Între problemele care ”persistă”, directorul CICR citează neînţelegeri asupra unor rute.

Ce pierderi ar fi suferit Ucraina după 12 zile de război

Forțele armate ucrainene ar fi suferit numeroase pagube și pierderi militare în cele 12 zile de război, susține Rusia. Într-un bilanț publicat luni, Rusia susține că doar în ultimele 24 de ore a reușit să doboare alte avioane de luptă ucrainene, elicoptere și drone.

Citeste si: Alături de Ucraina. Sumele impresionante pe care vedetele de la Hollywood le-au donat victimelor războiului

Citeste si: Vasile Dîncu: Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată

În ultima zi, forțele rusești au distrus trei sisteme antiaeriane ucrainene Buk-M1 și ar fi reușit să doboare trei avioane Su-27 în zona Poltava, un Su-25 în zona Hostomel și două elicoptere Mi-24 în regiunea Makarov.

„În total, 2.396 de obiective de infrastructură militară a Ucrainei au fost lovite în timpul operațiunii. Printre acestea, 82 de posturi de comandă și centre de comunicații ale forțelor armate ucrainene, 119 sisteme antiaeriene S-300, Buk M-1 și sisteme de rachete antiaeriene Osa, precum și 76 de stații radar”, a spus acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si