Macron își menține poziția de favorit privind intențiile de vot în primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța.  

Emmanuel Macron este favorit să câștige alegerile prezidențiale din Franța de anul acesta

Macron şi-a anunţat candidatura într-o scrisoare adresată cetăţenilor francezi şi publicată de mai multe ziare. El şi-a subliniat intenţia de a continua să pregătească „viitorul” şi de a da „un răspuns francez şi european” la provocările actuale ale acestui secol.

„Nu am realizat tot ceea ce ne-am propus să facem. Există alegeri pe care, cu experienţa pe care am dobândit-o de la dumneavoastră, probabil că le-aş face altfel”, a afirmat Macron în scrisoare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Dacă va fi reales, Macron va deveni primul președinte francez din ultimele două decenii care obține al doilea mandat.

Un sondaj indică faptul că actualul preşedinte Emmanuel Macron şi candidata extremei drepte Marine Le Pen ar câştiga detaşat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa dacă alegerile ar avea loc mâine. Macron este creditat cu 25% din voturi, Marimne Le Pen cu 16,5%, Valerie Pecresse (candidata Les Republicains) cu 16%, iar polemistul Eric Zemmour, tot un candidat al extremei drepte ca şi Le Pen, cu 12,5%. 

Macron ar câştiga al doilea tur de scrutin cu 56% din voturi dacă contracandidata sa ar fi Marine Le Pen şi cu 55,5% dacă s-ar înfrunta cu candidata de centru-dreapta Valerie Pecresse, relevă sondajul. În cazul unei dispute cu Eric Zemmour, candidatul „Reconquete!”, Macron ar obţine cel mai ridicat număr de voturi, nu mai puţin de 64,5%, faţă de 35,5% contracandidatul său.

Calendarul alegerilor prezidențiale din Franța 2022

Primul tur al viitoarelor alegeri prezidenţiale din Franţa se va desfăşura pe 10 aprilie 2022, iar turul al doilea va avea loc două săptămâni mai târziu, pe 24 aprilie, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt guvernamental, Gabriel Attal, după un consiliu de miniştri.

Alegerile prezidenţiale vor fi urmate de cele parlamentare, programate pe 12 şi 19 iunie, a informat Attal, anunţând calendarul electoral de anul viitor.

Actualul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a fost ales pe 7 mai 2017 pentru un mandat de cinci ani, pe care l-a preluat la data de 14 mai 2017.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si