"Continuăm  negocierile prin videoconferinţă. Poziţiile noastre privind Crimeea şi Donbas nu s-au modificat", a declarat Vladimir Medinski, într-un mesaj postat pe platforma Telegram.

Delegaţiile Rusiei şi Ucrainei au reluat negocierile, prin videoconferinţă

Statele Unite nu au observat că Rusia are o abordare "serioasă" în negocierile cu Ucraina, a afirmat marţi secretarul de Stat american, Antony Blinken, semnalând că aşteaptă acţiuni, nu doar declaraţii din partea Moscovei.

Citeste si: Ucrainenii au alungat armata lui Vladimir Putin din 11 localități din Herson. Oficialii acuză rușii că au blocat evacuarea din Mariupol şi au confiscat ajutorul umanitar

Săptămâna aceasta s-a părut că a existat un avans în discuțiile de pace de la Istanbul, după ce Rusia a declarat că își va reduce operațiunea militară în jurul Kievului și Cernihivului, potrivit Antena 3.

Citeste si: De ce vrea Rusia ca gazul pe care îl exportă să fie plătit în ruble?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Cu toate acestea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus „pentru moment” că sunt „doar cuvinte, nimic concret”.

Negocierile dintre Ucraina și Rusia: ce a cerut partea rusă

Pe 28 februarie au avut loc negocieri între părțile ucrainene și ruse pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Următoarele discuții, potrivit unor informații, sunt programate pentru 2 martie. Surse din diplomația ucraineană au dezvăluit comandantului- șef unele dintre revendicările formulate de ruși.

Citeste si: Probleme de sănătate pentru Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin ar fi înconjurat de doctori: ”Face băi în extract din coarne de cerb”

Ce cere Rusia în negocierile cu Ucraina:

 

  • statutul neutru al Ucrainei, fixat la nivel parlamentar prin referendum;
  • recunoașterea de către Ucraina a ORDLO, pe care Rusia o numește „LDNR”, în cadrul administrativ al regiunilor Donețk și Lugansk;
  • denazificare;
  • recunoașterea suveranității ruse asupra Crimeei;

 

Partea ucraineană în negocierile cu Rusia a cerut doar încetarea focului și retragerea de pe teritoriul Ucrainei a tuturor trupelor ruse, informează  Unian.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si