Volodimir Zelenski a mărturisit și el că situația in Borodianca, oraș preluat de la invadatorii ruși, este mai „îngrozitoare decât cea din Bucha. Liderul ucrainean susține că masacrul din acest oraș este mult mai mare. Până acum, au fost găsite 26 de cadavre sub ruinele a două clădiri distruse.

Citeste si: NATO trimite noi ajutoare Ucrainei

Președintele Ucrainei a anunțat clar că distrugerea orașului Borodianka este „mult mai îngrozitoare” decât ceea ce s-a descoperit în Bucha.

„Lucrările de îndepărtare a molozului din Borodianka au început. Acolo e mult mai rău. Sunt și mai multe victime ale ocupanților ruși.”, a fost parte din mesajul transmis joi de președintele Ucrainei.

Mor oameni pe capete în teribilul război

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis că au existat peste 100 de atacuri asupra serviciilor de sănătate din Ucraina şi a cerut acces umanitar la oraşul Mariupol, asediat de forţele ruse.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Noi sancțiuni împotriva Federației Ruse. Zelenski: Acest pachet arată spectaculos, dar nu e de ajuns

„Până în prezent, OMS a verificat 103 atacuri asupra serviciilor de sănătate, cu 73 de persoane ucise şi 51 rănite, printre care lucrători din domeniul sănătăţii şi pacienţi", a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a calificat acest bilanţ ca fiind "sumbru", scrie Agerpres.

Noul buget al Canadei prevede resurse suplimentare pentru a sprijini Ucraina, inclusiv un împrumut acordat guvernului Zelenski prin intermediul Fondului Monetar Internaţional (FMI), precum şi un ajutor militar suplimentar.

Citeste si: SUA aplică noi sancțiuni. Sunt vizate și fetele lui Putin

„Canada va oferi guvernului ucrainean până la un miliard de dolari canadieni (730 de milioane de euro) în noi resurse de împrumut prin intermediul unui nou cont administrat pentru Ucraina la FMI, astfel încât guvernul să poată funcţiona în continuare", se arată în Bugetul 2022.

Lângă această sumă se mai adaugă o „sumă suplimentară de 500 de milioane de dolari în 2022-2023 pentru a oferi asistenţă militară suplimentară Ucrainei".

Citeste si: Situația din Borodianka este mult mai gravă decât în Bucha! Zelenski: „Sunt mai multe victime”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si