După nici 6 luni de la schimbare codului rutier prin care erau impuse noi pedepse pentru șoferii agresivi în trafic, mai nou, aceste sancțiuni au fost îmblânzite, după ce deputații din PSD, PNL și UDMR au votat mai multe amendamente.

Măsuri mai permisive pentru șoferii agresivi

Inițial, potrivit noului cod rutier din luna ianuarie, șoferii care aveau un comportament mai agresiv, cum ar fi claxonatul excesiv la semafoare sau în trafic, dar și forțarea șoferilor prin semnale luminoase erau pedepsiți cu suspendarea pe loc a dreptului de a conduce.

Acum, în baza ultimelor amendamente aprobate marți, șoferii sancționați vor avea posibilitatea să dea un test pentru reducerea perioadei de suspendare, ceea ce până acum nu era posibil.

Șoferii care depășesc viteza vor primi dovadă cu drept de cirfculație pentru 15 zile

De asemenea, și pentru vitezomani s-au găsit soluții mai blânde. Cei care depăşesc viteza legală cu peste 70 km/h vor primi dovadă cu drept de circulaţie pentru 15 zile, faţă de legislaţia actuală conform căreia sunt lăsaţi pietoni pe loc.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Citeste si: Un șofer s-a răsturnat cu mașina. Acesta avea o alcoolemie record

Pe 27 ianuarie a intrat în vigoare noul Codul Rutier, care are obiectivul de reducere a numărului de accidente rutiere şi de victime, cu 25%, până în 2026. preşedintele Comisiei, Cătălin Drulă, spune că legea propusă de guvern a fost "măcelărită" şi că majoritatea PSD-PNL-UDMR din comisie a reintrodus "toate portiţele şi şmecheriile" pentru cei care încalcă reguli de circulaţie. 

Citeste si: Circulaţie rutieră închisă noaptea pe ambele sensuri ale A2 Bucureşti-Constanţa până joi inclusiv

România este pe primul loc în rândul accidentelor rutiere la nivel european, iar conform studiilor, pedepsele mai aspre pentru șoferi ar fi putut reduce cu 25 la sută numărul accidentelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si