Reţetă gem de caise: Trucuri pentru un gust desăvârşit
Rețetă gem de caise. Gemul de caise este una dintre cele mai simple, dar și delicioase rețete pe care o poți încerca. Iată o rețetă simplă, care nu conține mult zahăr!
Scoatem sâmburii de la caise, le spălăm bine, iar apoi adăugăm zahărul peste ele. Le lăsam așa peste noapte, din când în când mai putem amesteca folosind o lingură de lemn. Ziua următoare punem totul la foc și adaugăm si zeama de la jumătate de lămâie sau o lămâie întreagă, după preferințe.
Lăsăm la foc iute până când dă în clocot, amestecăm.
Putem lăsa caisele întregi sau ne putem folosi de un blender pentru a pasa bucățile de fructe rămase.
Lăsăm focul mai mic și amestecăm încet pentru a nu se arde compoziția. Timpul de fierbere ajunge undeva la 30 de minute, până când compoziția se îngroașă.
Lăsăm compoziția să se răcească, iar apoi putem pune în borcanele, pregătite înainte, preparatul.
Trucuri pentru un gem de caise excelent
fructele trebuie să fie bine coapte
folosiți zeamă de lămâie pentru a-i da o culoare frumoasă
puteți adăuga vanilie sau lavandă, sau orice altă aromă pentru un gust aparte
fierbeți totul la foc iute și amestecați mereu pentru a nu se lipi
utilizați o cratiță largă și fund gros pentru ca lichidul să nu se evapore repede
amestecați mereu pentru a nu se lipi
dacă vreți o consistență mai groasă mai lăsați 10-15 minute totul la fiert
dacă vă temeți că nu ar pute rezista, puneți borcanele cu gem de caise la fiert, timp de 30 de minute la bain-marie și lăsați-le să se răcească tot acolo