De două zile, feribotul care lega zilnic localitatea Bechet de malul bulgăresc și-a oprit activitatea. Seceta a redus nivelul Dunării, astfel încât portul care până mai ieri era plin de tiruri și mașini, acum este pustiu.

Deși autoritățile încearcă să rezolve situația, aceasta e pe cale să se înrăutățească.

Nivelul Dunării a scăzut

Teo Argint, corespondent Kanal D: "În acest moment se adâncește albia fluviului pentru ca feribotul să-și poată relua activitatea și să poată trage aici, la mal.

Totuși, prognozele nu sunt deloc fericite, și asta pentru că nivelul Dunării a scăzut cu 41 de cm față de normal, și se estimează că până la începutul lui august, nivelul Dunării va mai scădea cu cel puțin 6 cm”

În Bechet, ultima dată când s-a oprit traficul pe Dunăre a fost în urmă cu 5 ani. Acum, problemele sunt mult mai grave.

Citeste si: Alertă de toxiinfecție alimentară într-o tabără de copii din Suceava. Proprietarii pensiunii nu vor să cheme medicii

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Adrian Glăvan, primarul orașului Bechet:   „O să înceapă și pe raza portului și rămân foarte multe transportoare de marfă, sunt problemele care apar pe Dunăre spre Constanța, unde apa nu le mai permite să treacă. Suntem într-o perioadă în care cerealele trebuie să circule foarte mult. Este perioada de recoltare”

Citeste si: Incendiu devastator în Tulcea. Au ars 400 de hectare de mirişte şi 600 de baloţi de paie

Priveliștea dezolantă de pe Dunăre îi șochează și pe localnici, care erau obișnuiți cu traficul din zona portului.

Temperaturi extrem de ridicate

Totodată, oamenii au de îndurat și aerul sufocant. În sudul țării, temperaturile resimțite trec de 40 de grade aproape zi de zi.

Citeste si: O româncă a fost sechestrată în casa sa din Italia de iubitul ei. Bărbatul a încuiat apartamentul și a plecat la bar, să bea

Astăzi, la prânz, localitatea Bechet părea pustie.

„Mă duc și mă bag în casă, ce să fac? Să stau afară, să mor? Că acuma mai adie vântul, dar până acuma a fost căldura aia de moarte, de muream!”

"Eu n-am văzut căldură așa mare de când sunt eu, n-am simțit căldură așa mare.”

Citeste si: Ora de iarnă 2022: Când se schimbă ora în acest an?

 

Din cauza căldurii, polițiștii din Dolj au restricționat traficul vehiculelor care depășesc masa totală de 7,5 tone, pe toate sectoarele de drum național, în intervalul orar 12:00–20:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si