Mai multe controale au avut loc în perioada 26-28 iulie. Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au fost aplicate și două avertismente și s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul uman.

Citeste si: VIDEO- Controale ANPC în trenuri. S-au dat amenzi de peste 130.000 de lei

Marfa nu avea documente de proveniență

Principalele deficienţele constatate în timpul controalelor au fost: lipsa documentelor de provenienţă a mărfii, utilizarea unor echipamente tehnologice cu deficienţe (benzi de lucru rupte), comercializarea unor produse cu durabilitatea minimă depăşită, comercializarea de peşte şi produse de pescărie congelate cu aglomerări mari de gheaţă, utilizarea unor spaţii de depozitare cu acumulări de gheaţă în zone murale şi a agregatelor de frig, utilizarea unor agregate de frig cu acumulări de impurităţi, depozitarea în spaţii improprii a produselor alimentare, utilizarea unor spaţii de congelare cu aflux de marfă peste capacitatea de depozitare a spaţiului, existenţa unor zone murale deteriorate, cu material lipsă, neigienizate, existenţa unor zone murale cu igrasie în strat gros, existenţa unui paviment cu zone deteriorate, cu găuri, acumulări de praf şi alte impurităţi, existenţa unor rigole/sifoane de scurgere a apei, neigienizate, cu acumulări de impurităţi macroscopice, existenţa unor acumulări de apă pe pavimente.

Citeste si: VIDEO| ANPC a amendat Blue Air cu 2 milioane de euro. Este cea mai mare amendă dată vreodată de ANPC

Controale ANPC în mai multe trenuri din țară

În urma unor reclamații sosite de la consumatori atât la Ministerul Transporturilor, cât și la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, referitoare la condițiile neconforme de deplasare cu trenul și a discuțiilor pe care conducerile celor două instituții le-au purtat pe această temă, luni, 25 iulie 2022, echipe comune de control au efectuat acțiuni de verificare la operatorul de transport feroviar.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si