Iarna care vine este prima după 11 ani în care bucureștenii racordați la sistemul centralizat vor scoate din buzunare sume mai mari pentru întreținere. Acest lucru se întâmplă după ce, la finalul iernii trecute, Consiliul General al Municipiului București a votat creșterea prețului local de facturare a energiei termice livrate prin sistemul de termoficare.

După 11 ani în care a fost menținută la același nivel, 137 de lei fără TVA, gigacaloria costă acum în București 330 de lei, fără TVA.

Pe baza datelor din trecut și a informațiilor obținute de la oameni din sistem,  economica.net  a făcut câteva calcule din care rezultă că dacă sistemul de termoficare va funcționa fără sincope, este mult mai avantajos decât încălzirea cu centrală de apartament pe gaze.

La sumele menționate, se adaugă restul cheltuielilor de plată la întreținere.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Facturi astronomice și pentru vedete

Care vor fi costurile de întreținere a apartamentelor din București în sezonul rece 2022-2023

Un apartament de două camere  și două persoane consumă 0,56 GCal pentru încălzire și 0,14 GCal pentru apa caldă.

În total așadar, costul din ianuarie pentru energia termică va fi de 242 de lei.

Un apartament de trei camere  și trei persoane consumă 0,67 GCal pentru încălzire și 0,21 GCal pentru apa caldă. În total așadar, costul din ianuarie pentru energia termică va fi de 305 de lei.

Un apartament de patru camere  și patru persoane consumă 0,84 GCal pentru încălzire și 0,28 GCal pentru apa caldă.

În total așadar, la un preț facturat al gigacaloriei de 346,5 lei (cu TVA inclus, iarna este cotă redusă) costul total din ianuarie pentru energia termică va fi de 388 de lei.

O garsonieră  cu o persoană consumă 0,39 GCal pentru încălzire și 0,07 GCal pentru apa caldă. În total așadar, costul din ianuarie pentru energia termică va fi de 160 de lei.

Citeste si: Românii vor plăti impozite de patru ori mai mari pentru locuințe


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si